Trend Report F/W 2014

fwTYYLIT

Nämä ovat yksiä työläimpiä postauksia, mutta myös pidetyimpiä. Taas on monta päivää tätä postausta tehty (tosin on täällä pari poikaakin pitäneet kädet täynnä), mutta lopputulos on kattava ja toivottavasti monelle mahdollisimman antoisa. Sateisen syyssään keskeltä voinen näin jo elokuussa sukeltaa kanssanne saapuvan syystalven trendeihin, jotka ovat ihanan raikkaita ja inspiroivia! Harvemmin innostun syystalven trendeistä yhtä paljon, kuin kevät/kesän väripilkuista, mutta nyt talvi yllättää. Aloittakaamme tulevan muodin tyylisuuntauksista.

fw14 sportti

Lehtien otsikot täyttyvät Miss Bikini, Body Fitness ja ties mistä uusista fitness-kissoista. Urheilullisen näköinen vartalo on ollut jo pitkään nouseva vartaloihanne. Tämä sama sporttinen teema jatkuu myös muotilavoilla. Tyyli on maratonin lailla kestänyt jo monet vuodet ja sesonkien vaihdokset. Urheilulliset leikkaukset näkyivät viime kevät/kesämallistojen mekoissa ja nyt kylmemmille säille siirtyessä ne muuttavat sävyä tummemmiksi ja saavat vaikutteita kylmän raikkailta hiihtoladuilta.

fw14 kuuskytluku

Tämän sesongin kuumumpia ja silmäänpistävimpiä trendejä oli 60-luku sen kaikessa hulluudessaan. Paljon näyttäviä printtejä, minihameita sekä virtaviivaisia leikkauksia. Austin Powersin sanoin: Oh let’s get groovy baby!

herraintyyli fw14

Talven tullen saapuvat myös upeasti leikatut housupuvut mustan sekä harmaan turvallisissa sävyissä. Muoti ei petä tänäkään vuonna.

fw14 satuprinsessat

Juhlamuoti on yllättävän erilaista tänä talvena. Paljon satumaisia prinsessoja mitä kauneimpine kirjailuineen, näyttävine printteineen sekä uskaliaine väreineen. Näkisiköhän vielä loppuvuodesta suurgaalojen punaisella matollakin muutakin, kuin niitä tuttuja ja turvallisia olkaimettomia gaalamekkoja…?

FWMATSKU

Talven tullen matriaalit valitaan lämmön ja näyttävyyden perusteella. Synkällä säällä moni suosii saman pimeän skaalan värejä, mutta sen ei tarvitse siltikään olla tylsää. Koko musta asu voi olla mielenkiintoinen, kun kokoat sen erilaisista materiaaleista. Tänä vuonna muodikkain mustanpuhuva on tehty villasta, sametista ja höyhenistä.

fw14 Villa

Tässä yksi ehdottomista suosikeistani. Täysvillaa – ihan päästä varpaisiin. Miten joku voikin olla samaan aikaan niin mukavan, mutta ylellisen näköistä? Trendi näyttää ehdottomasti parhaalta neutraaleissa sävyissä. Ehdottomasti haluan itsekin verhoilla itseni villalla pakkasten saavuttua.

fw14 sametti

Tämä hyvin sensuelli ja ylellisen pehmeä materiaali yhdistettiin tänä sesonkina pyjaman tuntuun. Kauniita pitsisiä yksityiskohtia ja yökaapumaisen pitkiä mekkoja. Yllä näkyvien merkkien lisäksi myös Etrolla, Fendillä ja Armanilla oli lumouduttu samettisen pehmeistä öistä.

fw14 yokukkuja

Huhuu, huhuu! Yön linnut valtasivat muotilavat. Sulat selässä ovat itselleni hieman liikaa, mutta mieluusti kelpuuttaisin vaatekaappiini höyhenistä kootun hameen. Joskus Zarassa sellaista aikanaan ihailin, mutta miehen mielestä se oli niin kertakaikkisen järkyttävä, että jätin sen linnun vielä toisen löydettäväksi. Ehkä vielä tämän vuoden lopulla hän saa järkyttyä vaatekaapistani kuuluvasta huhuilusta…

fwVAATEKAPPALEET

Ja mitkä ovat tämän sesongin must-have-vaatekappaleet? Nyt fokus keskittyy takkiisi.

fw14 sangystanoussut

Melkoisen mukavan näköinen trendi. Näyttää siltä, kuin olisit aamulla kietoutunut untuvapeittoosi ja suunnannut muina naisina ovesta ulos. Takkitrendi on ehdottomasti pitkä ja muhkea – mieluiten XXL-kokona. Jos pakkaset purevat tänä vuonna lujaakin, niin kieltämättä hyvin houkutteleva muoti…

fw14 lammastakki

Maijal oli karit… eikun takki! Vaikka turkiksia näkyi totutusti syyskokoelmissa pilvin pimein, niin erikoisuutena sieltä pisti silmään kelsiturkit – eli lampaannahasta tehdyt takit. Lammas olikin vielä poikkeuksellisen luovalla päällä. Burberryllä nähtiin hyvin etnisiä yksilöitä, kun taas Pradan näytöksessä jammasivat poppikaritsat. En sano Bäää, vaan sanon Buu! Ei minun trendini.

FW14 PONCHO VIITTA

Uuuh! Me gusta mucho! Olen aina pitänyt ponchoista ja niitä olen jokusen ostanutkin. Kaapista löytyy musta sekä ruskea yksilö, jotka ovat vuodesta toiseen käytössä. Ovat muuten erinomainen vaatekappale myös raskaanaoleville. Tänä vuonna kaupoissa on siis valinnanvaraa enemmänkin ponchonnälkäisille. Itse kaipasin jotain isompaa ja kuvioitua. Tuo Burberryn viitta näyttäisi olevan täydellinen. Myös Cavallin mustavalkoinen unelma on mieleeni ilman tuota karvaosiota. Näiden meksikolaistyylisten viittojen lisäksi myös pitkät ja modernisoidut Punahilkan viitat liehuivat muotilavoilla.

fw14 rainmaker

Sadetakit uudistuivat! Itse ihastuin edellisen postauksen Rains-merkin trenssityyliseen sadetakkiin, mutta muotilavoilla nähtiin vaikka millaisia innovatiivisia kuivanapitäjiä. Tyyliä on monia: 60-luvun henkeä, sporttisuutta, muhkeaa karvaa… Make it rain!

fwPRINTIT

Syystalven kuviot ovat kaikkea muuta, kuin tylsiä. Kreisiä kuuskytlukua, klassisia kissoja, Aspenin tyylittäriä… You name it!

fw14 kreisit kuviot

Yeah baby! Sesongin kuuma 60-luvun henki näkyy voimakkaasti räväköissä ja näyttävissä printeissä ja mielellään kauttaaltaan puettuna. Mekot ovat helpoin valinta. Itselleni ehkä hieman liikaa, mutta omaan tyyliin sopivimpana voisin kreisikuviolliset housut yhdistää muuten neutraaliin asukokonaisuuteen.

fw14 kissanaiset

Nämä kissat eivät lähe kulumallakaan. Leokuosi on klassikko ja sille löytyy käyttöä vuodesta toiseen. Itse olen pitäytynyt vielä vain kissakuviollisissa asusteissa, mutta ehkäpä vielä villiinnyn ja löydän vielä jonkun viettelevästi kehräävän vaatekappaleen…. Miau!

fw14 himohiihtajat

Älä turhaan odota hiihtolomaa käyttääksesi näitä kaunokaisia. Nyt Levin ja Rukan After Skit valtaavat Helsinginkin. Parita vanha lasketteluneule ryhdikkään hameen kanssa ja über-trendikäs look on valmis. Swoosh swoosh swoosh!

fwVARIT

Yleensä syystalven värianti on melkoisen tylsää. Mustaa, harmaata, mustaa, harmaata ja ehkä vähän valkoista. Mutta tämä vuosi on raikkaasti erilainen. Paljon hullutelevia kuvioita räiskyvissä väreissä, klassista armyvihreää, rakastamaani kultaa sekä jopa keväällä usein nähtyjä huurteisia pastellisävyjä. Nyt on talvi minun makuuni!

fw14 kultakaivos

Minä rakastan kultaa. Käytän toki hopeaakin – erityisesti talvea kohden, mutta kulta on enempi minun metallini. Musta kokonaisuus saa välittömästi lämpimää mielenkiiltoa, kun sen valjastaa kultaisilla yksityiskohdilla. Talveksi näyttäisi tulevan paljon kultaa henkareihinkin. Pitää pitää silmät auki kaupoissa juostessa, nimittäin tämä sesonki on minun tyylilleni melkoinen kultakaivos!

fw14 armeijanvihreäCollage screenshots all from: Vogue.com

Armynvihreä. Tuo klassisen kaunis väri, joka näyttää hyvältä vuodesta toiseen ja tekee näyttävän paluunsa miltein joka syksy. Vanha Gant-haalarini on siis poikkeuksellisen muodikas loppuvuodestakin! Tulette varmasti näkemään päälläni tätä väriä enemmänkin. Ja miten upea onkaan tuo Balmainin armeijahenkinen asu kokovihreässä? Miten merkki pystyykään vuodesta toiseen tekemään mallistoja, jotka näyttävät noin äärettömän hyviltä? Naisellisia, innovatiivisia, rohkeita ja näyttäviä kappaleita toinen toisensa jälkeen. I adore Balmain.

Siinä taas yksi trendikatsaus tehtynä. Huh! Toivottavasti inspiroiduitte!

Seuraavaan juttuun

Make it Rain(s)!

Lisää asuinspiraatiota sateeseen!

Minua ei juurikaan sade haittaa. Kun kissan kokoiset pisarat hakkaavat ikkunaa ja Helsinki näyttää pimeämmältä, kuin korruptoituneen virkamiehen takatasku, on minusta ihanaa sytyttää kotona kynttilöitä, vetäistä jotain mukavaa päälle ja nauttia ikkunan erottamasta kontrastista kodin lämmössä. Eikä minua haittaa silloin olla ulkonakaan – kunhan varustus on kunnossa.

Rakastan tehdä juoksulenkkejä sateessa. Happea on paljon enemmän ilmassa ja askel kulkee reippaammin. Mutta mitä jos pitää lähteä töihin, asioille tai muuten vain esiintyä astetta tyylikkäämmin märässä syyssäässä? Siskon kautta tutustuin viime vuonna tanskalaiseen Rains-merkkiin, joka on nimensä mukaan erikoistunut sadeasusteisiin. Tänään Stockmannin sateensuojassa löysin mitä tyylikkäimmän ja naisellisimman sadetakin heiltä! Mitä täydellisin lisä kaupunkilaisnaisen syys- ja kevättakkivalikoimaan.

MAKEITRAINS

Minusta nämä kuvat eivät edes tee takille oikeutta. Luonnossa väri on huimasti vaaleampi ja raikkaan kaunis – lähempänä norsunluuta. Oli niin viettelevän näköinen pelkästään henkarissa, että minun oli kokeiltava sitä päälleni (ja otin kuvan Instaankin), vaikka itse jo yhden keltaisen kalastajatyylisen sadetakin Rainsilta omistan. Oli sateenkestävä trenssi muuten vielä paremman mallinen päällä, kuin henkarissa! Hintakin oli sopivat 99,90 euroa.

rain coat with dogs (2 of 7)Vieläkin kääntyy vatsa ylösalaisin kun tällaisia kuvia nousee esille..:’(

Joten jos sinuun on iskenyt jo syysmasennus, tuosta trenssityylisestä takista saa loistavaa ensiapua sen selätykseen. Sateessakin voi olla siis erittäin tyylikäs! Stockalla näin kyseistä takkia vain sand-sävyssä, mutta merkin omassa nettikaupassa on värivaihtoehtoja enemmänkin: Mustaa, punaista, burgundia, hopeaa, vihreää… Huikea takki!

Lumene lakat

Muutama päivä sitten sain testiin syksyn trendilakat Lumenelta. Himmeän puuteroituja, luonnollisen vaaleita ja upean luonnollisia sävyjä. Olen äärimmäisen huono hoitamaan kynsiäni, mutta jos joskus laiminlyödyille nakeilleni aikaa löydän, suosin vaaleanpunaisen ja beigen sävyjä. Tässä siis täydellisen pehmeitä vaihtoehtoja minun makuuni.

LUMENELAKATTITLE lumene lakat-1978 lumene lakat-1943 lumene lakat-1955 lumene lakat kollaasi2 lumene lakat-1959 lumene lakat kollaasi lumene lakat-1937 lumene lakat-1986

27 Aamuvaloa
33 Utuharso
34 Pilvipouta
35 Aamuinen sade
36 Himmeää valoa

Vasta hiljattain tutustuin Lumenen Gel Effect-lakkoihin. Kaksi viikkoa sitten lakkasin kynteni häihin Aamunvaloa-lakalla, joka vanhan roosan sävyllään osui hienosti yksiin mekkovalintani kanssa. Geelikynnet ovat olleet pidemmän aikaa hitti pitkäkestoisuutensa vuoksi. Englannissa asuessani kävin itsekin tasaisin väliajoin manikyristilla niitä laitatuttamassa. Melkein kuukauden päivät ne pysyivät moitteettomassa kunnossa. Lumene lupaa salonkilaatuiset geelikynnet kahdella lakkakerroksella, mutta ikävä kyllä muutaman päivän jälkeen hääkynnet alkoivat jo tehdä eroaan. Mutta se pari päivää omassa vaippa-arjessani on jo hyvä saavutus lakalle.

Erityisen paljon pidän Gel Effect-lakkojen koostumuksesta. Lopputulos on mukavan pullea ja kiiltävä. Kuvien lakoissa näkyy kaksi erikoissävyä: metallipigmenttejä sisältävät Himmeää valoa ja Aamuinen sade, joiden pinta jää kauniin helmiäiseksi ilman, että lopputulos tuntuisi röpelöiseltä. Todella kauniita sävyjä huurteisessa hattarassa ja kimaltelevassa haaleassa hiekassa. Vaikka ne lukeutuvat väreiltään syystalven meikkitrendeihin, ovat ne sävyjä, jotka näyttävät mielestäni kynsissä parhailta ympäri vuoden.

Crème de la crème

Edellisestä postauksesta jatkaakseni, tässä asu, joka oli päälläni käydessämme aamupalalla ravintola Storyssa elokuun kuuman kosteana päivänä. Pidän college-paidan ja sortsien yhdistelmästä. Väljä college-paita on mukavan rento ja ehkä jopa aavistuksen maskuliininen, mihin lyhyet sortsit tuovat kivan tyttömäisen tasapainon.

story-1489 story-1517 story-1493pics: Kira Kosonen @ Blond Rivets

sweat shirt: Zoe Karssen (from Sofinah Shop)
shorts: H&M
shoes: Zign (from zalando.com)
bag: Cèline
bracelets: Hermès and family heirloom

PS. Huomasittehan Olivian nettisivujen uudistuneen ilmeen? Mitä pidätte? Itse olen riemuissani entistäkin raikkaammasta ulkoasusta ja isommista kuvista!

Ravintola Story

Viime viikolla kävimme isäni 60-vuotissyntymäpäivän kunniaksi nauttimassa aamupalan perheen kesken. Valitsimme paikaksi Story-ravintolan, joka sijaitsee Etelärannan uudistuneessa Vanhassa Kauppahallissa. Paikkaa on hehkutettu paljon, eikä se pettänyt suuria odotuksia…

story-1518title img_2298_0 story-1447 story-1449 story-1451 story-1453 story 1 story-1439 img_2294 img_2341 story-1462 img_2338 story-1468 img_2325 story omeletti-story2 story-1424 story-1475 story-1481 pics by: me and Kira @ Blond Rivets

Suosikikseni nousi paikan Eggs Benedict. Voi härregyyd miten hyvää. Kokeilimme myös ohrapuuroa, omelettia sekä jugurttia itsetehdyn granolan ja marjojen kanssa. Herkullista! Ihan jokaikinen annos. Suosittelen kaikille, jotka haluavat aloittaa aamunsa hyvällä ruoalla ja mielellä. Paikan tunnelmakin on vertaansa vailla nostalgiaa hehkuvassa Kauppahallissa, missä turistit huokailevat ihastuksesta ja meri kimmeltää sisään suurista vastikään restauroiduista ikkunoista. Seuraavaksi kuvaa aamun asusta…

Sadepäivän asuinspiraatio

Eilen ilmestyi syyskuun Olivia! Inspiroivien sivujen seassa törmäsin kuvaan Anya Ziourovasta, joka on venäläinen muotitoimittaja. Hänen tyylinsä ansaitsee ihan oman postauksensa, mutta tästä asusta halusin tehdä erillisen inspiraatiopostauksen. Täydellisen tyylikäs asu hetken sadepäiviin! Omistan keltaisen sadetakin Rains-merkiltä, mitä hyödyntäen ajattelin jäljitellä tätä asua:

RAINY DAY outfit inspostreet style picture: Wimiry Blog

1. Yellow coat: Versace, 1130e
2. Driver’s cap: Lock & Co Hatters, 87e
3. Black leather pants: Acne, 1000e
4. Striped turtleneck: Jospeh A, 46e
5. Black leather ankle boots: Christian Louboutin, 745e

Kurkkaa uusimmasta Oliviasta toimituksen jäljitelty Anya-tyyli, missä kaikki kappaleet on saatavilla Suomen kivijalkaliikkeeistä. Omat poimintani ovat erinäisistä nettiliikkeistä, joista kaikista voit halutessasi tilata Suomeen.

Pidän asussa siitä, kuinka paljon siinä on hyödynnetty ajattomia klassikoita. Kuten raidallista poolopaitaa, mustia nilkkureita ja suoria farkkuja. Itse tekisin asusta vielä omannäköisemmän vaihtamalla farkut mustiin nahkahousuihin. Kyllä tässä asussa kelpaa sateessakin lauleskella.

Jean Paul Gaultier for Lindex – ensimmäiset kuvat mallistosta!

Nyt on julkistettu ensimmäiset kuvat Jean Paul Gaultierin Lindexille suunnittelemasta mallistosta! Tässä postauksessa riemuitsin uutisesta kanssanne ja ounastelin, että raitaa olisi ainakin luvassa. Herra Gaultier ei pettänyt. Ajatonta raitaa löytyy monessa muotoa. Erittäin tyylikkäitä ja klassisia kappaleita näyttäisi olevan myös biker-nahkatakin ja mustan kynähameen muodossa. Aiemmassa postauksessa epäilin Madonnan kartiorintaliivejä nähtävän, mutta tuotteista löytyy kuitenkin viimeisteltyjen yksityiskohtien muodossa kartiomallisia leikkauksia.

Näin herra itse kuvailee mallistoaan:
– Suunnittelemani mallisto on pieni Jean Paul Gaultier -vaatekaappi, jossa nähdään tyylilleni tunnusomaisia piirteitä, uudella tavalla tulkittuna. Kuviointina olen käyttänyt klassista merimiesraitaa ja yhdistänyt graafista raitaa suosikkiini, tatuointiprinttiin.

Kuvankaappaus 2014-8-19 kello 11.10.31

Lupaavalta näyttää!

Innolla täällä odotetaan lopun malliston julkistusta! Olen pitänyt suuresti Lindexin aiemmista yhteistyömallistoista Missonin ja Matthew Williamsonin kanssa, mutta tämä yhteistyö vaikuttaisi olevan eniten minun tyyliseni. Vielä saadaan hetki odottaa, sillä Jean Paul Gaultier for Lindex -mallisto lanseerataan 8. lokakuuta valikoiduissa Lindex-myymälöissä ja osoitteessa lindex.com. Sopivasti hilkun ennen 30-vuotissyntymäpäivääni…

Oldie, but a goodie

Ulkona sataa sataa ropisee ja minulta löytyy kuvia vain edellisviikon helleasuista. Forecan ennustuksia tapittaessa eipä muuta näytä hetkeen olevan, kuin sadepisaroita ja ukkoskuuroja salamoineen kaikkineen. Ennenkuin siirrytään keltaisiin sadetakkeihin ja vedenpitäviin kumppareihin niin nautitaan kesäpäivän helposta pukeutumisesta – jos vaikka nyt nuo sadepilvet katoaisivat taivaan tuuliin…

black jumpsuit outfit-1166 title black jumpsuit outfit-1146 lazy and easy jumpsuit black jumpsuit outfit-1153 black jumpsuit outfit-1132 pics: Kira Kosonen @ Blond Rivets

jumpsuit: Filippa K
heels: Givenchy
bag: Celiné
necklace: souvenir from Shanghai
bracelets: hermes & heirloom from my mom

Myös tämä musta jumpsuit on hyvin monta vuotta vanha. Se osoittautui todella mukavaksi päällä, minkä takia huomasin käyttäväni sitä jatkuvasti. Tästä syystä ostin vielä saman punaisena. Niiden rentoa olemusta saa helposti ryhdistettyä kauniilla korkokengillä. Molempia haalareita käytän joka vuosi kesän saapuessa ja pidän niistä yhtä paljon, kuin ostaessanikin. Reilun neljän (vai peräti viiden?) vuoden käytön jälkeen alkaa väri haalareista haalistua, joten nyt kyselisinkin teiltä kokemuksia vaatteiden uudelleen värjäyksestä. Onko hyväksi havaittuja tuotteita tai konsteja, miten musta olisi taas musta ja punainen näyttäisi jälleen hehkuvalta?