Abu Dhabin sää

Tämä on minulle kahdeksas kerta Yhdistyneissä arabiemiraateissa. Olen käynyt seitsemän kertaa Dubaissa ja nyt ensimmäistä kertaa Abu Dhabissa. Nämä naapuriemiraatit sijaitsevat vain vaivaisen puolentoistatunnin ajomatkan päässä toisistaan, joten sääolosuhteet ovat lähestulkoon samanlaiset.

Saapuessamme hotellille, henkilökunta totesi monesti, että nyt on talvi ja siksi kylmä. Kyllä suomalaiselle silti tämä +24 astetta vaan melkoisen hyvältä tuntuu.:D Tosin juuri ennen saapumistamme täällä oli satanut ja tuullut kovaa kolme päivää. Sadepäivinä se on täkäläisille paljon, sillä keskimääräisesti emiraateissa sataa n. viisi päivää vuodesta. Melkoisen hyvä ominaisuus aurinkolomakohteelle minusta. Olemme olleet Dubaissa kesäkuukausinakin ja onhan täällä nyt huomattavasti viileämpää kesäkuun reiluun 40 asteeseen verrattuna, mutta lasten kanssa tämä lämpötila on oikein miellyttävä. Auringossa lokoillessa on ihanan lämmin ja uima-altaan lämpimässä vedessä jaksaa pulikoida. Tosin hetken paleltaa, kun altaasta nousee ylös. Ainoat vesipisarat ovat meidän täällä ollessa tulleet onneksi vain suihkusta.

abudhabiwater-4532 abudhabiwater-4539

Arabian nights, hot like arabian days – lauloi Disneyn Aladdin. Korjaisin tätä vähän.

Päivät ovat vuoden ympäri ihanan lämpimiä suomalaiselle – ainakin pääsääntöisesti. Jos kuitenkin matkaat maahan lähiaikoina, suosittelen pakkaamaan mukaan pitkiä housuja ja lämpimiä neuleita. Ei vain siksi, että olkapäiden ja polvien peittäminen on heidän kulttuuriaan kohtaan kunnioittavaa, mutta oman tarkenemisesikin kannalta. Auringon laskettua on huomattavasti viileämpi, kuin päiväsaikaan. Maaliskuun tienoilla alkaa illatkin lämmetä. Minä en esimerkiksi pakannut reissuun ainoitakaan sortseja. Poolikamoja lukuunottamatta laukussa oli vain pitkiä housuja ja hameita ja se on ollut ehdottomasti oikea ratkaisu.

Seuraavaan juttuun

Hetkiä Abu Dhabissa

Toinen päivä kuitattu ja vieläkin kaikki terveinä. Jei! *koputtaa kolme kertaa päätään*

Olemme olleet täällä vasta kaksi päivää, mutta siskon kanssa olen saanut tänä lyhyenä aikana älyttömän paljon materiaalia kasaan. Näissä maisemissa ja sääolosuhteissa ei ole ihme. Muistikortti on jo nyt täynnä toinen toistaan kivempia asu- ja lomakuvia. Once again – Ah! Abu Dhabi! Koska kuvien käsittelyyn menee tovi (kuvaan lähes kaiken aina raakana), saatte sitä ennen nauttia ytimekkäistä postauksista sekä Instagram-tiliemme makupaloista. Loimme matkalle oman hashtagin, jonka alta löytyy kaikki Abu Dhabi-matkan kuvat. Tässä saldo tähän asti…

BRSSABUDHABI

Voit seurata päivittäisiä matkakuulumisia Instagram-tileiltämme:

Follow:
@strictlystyle
@kira_kosonen

Nyt pehkuihin ja huomiseen! :)

Mama’s boys

Minua harmitti niin vietävästi, kun ikävien käänteiden takia en viime lomalla saanut edes yhtä hiekkalinnaa poikieni kanssa tehdä. En myöskään saanut ainuttakaan yhteiskuvaa esikoiseni kanssa muistona perhelomasta. Tämä piti korjata heti alkuunsa uudella yrittämällä. Ensimmäinen lomapäivä Abu Dhabissa on kulunut hotellialueella perheen kanssa auringosta nauttien, vesileikkien riemussa ja niitä ihania hiekkalinnoja rannalla rakennellen… <3

abudhabimyboys-4141 abudhabimyboys-4163 abudhabimyboys-4178 abudhabimyboys-4183TEXT

Ah. Tänään täällä kirjoittelee todella iloinen ja onnellinen mama. Loma on alkanut loistavasti ja ensivaikutelma Abu Dhabista on ollut pelkästään positiivinen. Miten meillä menikin näin monta vuotta tämän naapuriemiraatin löytämiseen? Ah, Abu Dhabi.