Copenhagen Street Style – 1/3

copenhagen mood-0860

Otin myös muutaman street style -kuvan Köpiksessä. Ikävä kyllä kaikessa häslingissä en saanut asutietoja kirjattua ylös, mutta inspiraatio se kaikkein tärkein tässä kai lieneekin. Ihanasti myös Tanskan maalla ihmiset suostuivat kuvauspyyntööni ja antoivat pienen hetken päivästään kameralleni hymyilyyn. Hänen asussaan ihastuin harmaaseen viittamaisen väljään neuleeseen, jota raikasti valkoiset housut. Mustat korkokengät viimeistelivät rennon asun ryhdikkyyden.

Seuraavaan juttuun

42 RAW

Kööpenhaminan-reissulla teimme myös melkoisen ruokapaikkalöydöksen. Matkakumppanini Heidi on liikunnan ja terveyden ammattilainen ja hän oli jo ennen matkaamme kartoittanut meille paikan, mistä löytyy terveysintoilijan (joo ei – minä en se tästä parista ollut! – nim. pullanmussuttaja) parhaat välipalat. Saavuimme kaupunkiin varhain torstaiaamuna. Kävimme jättämässä pienet laukkumme hotellille ja sieltä suunnistimme aamiaiselle tähän kahvilaan, joka osoittautui oman postauksen arvoiseksi paikaksi. Pullanmussuttajakin tykästyi todenteolla vain raakaruokaa tarjoilevaan 42 Raw -kahvilaan.

copenhagen raw-0579 copenhagen raw-0552

Tanskan kieli kuulostaa melkoisen erikoiselle mongerrukselle. Jokusen sanan pystyy puheesta aina sieltä täältä poimia, mutta kirjoitettua tekstiä on kuitenkin hyvin helppo ymmärtää.

copenhagen raw-0547 copenhagen raw-0572

Valikoimista löytyi erinomaisia lehtiä aamupalan kaveriksi… ;)

copenhagen raw-0597 copenhagen raw-0601

Paikan smoothiet olivat loistavia! Itse tykästyin raakakaakaon ja taatelin makeaan sekoitukseen.

copenhagen raw-0574 copenhagen raw-0585 copenhagen raw-0608

Smoothien kanssa nautin avokado-chilimajoneesi-leivän, joka oli todella maukas ja täyttävä kaveri! Heidi nautti mantelimaidolla tehostetun kahvin sekä pähkinäjugurttia talon granolalla. Jälkimmäiseen ihastuin minäkin niin paljon, että ostin sitä myös kotiinviemisiksi. Sehän kului kotona loppuun jo muutamassa päivässä ja pyysinkin siskoani tuomaan sitä Köpiksen-reissultaan lisää! Herkkua!

copenhagen raw-0616 copenhagen raw-0566 copenhagen-1197 copenhagen raw-0560

Joten Köpiksen matkailijat: Suosittelen ehdottomasti pistäytymään täällä aamu- tai välipalalla. Herkullista, terveellistä ja täyttävää! Pullanmussuttajankin mielestä. :)

(42 Raw sijaitsee aivan Kööpenhaminan keskustassa osoitteessa Pilestræde 32)

Lumenvalkoista

winter white outfit-1534TITLE winter white outfit-1547

Olen syntynyt lokakuussa vuonna 1984. Tämä tarkoittaa sitä, että kolmekymppiseni häämöttävät nurkan takana. Valtaosa pitkäaikaisista ja lähimmistä ystävistäni ovat myös samana vuonna syntyneitä, joten meillä on melkoisen paljon juhlia ollut tänä vuonna. Ja ihan lähipiiri vieläpä tästä loppuvuodesta syntyneitä. Koska suuriosa meistä on myös raskaana, olemme hyvin rauhallisissa merkeissä niitä toistaiseksi juhlineet. Tässä asussa kävin mahtavan synttäriporukan kanssa nauttimassa dinerin lempiravintolassamme – Farangissa. Kaikkien lapset hoidossa ja ilta vain aikuisten kesken. Luksusta sekin! Kuvia asusta tulossa myöhemmin.

Suloinen sunnuntai – Happy thoughts

Vaikka kiirettä onkin ja kädet ovat jatkuvasti täynnä, olen kovin onnellinen. Elän elämäni ehkä haastavinta, mutta myös onnellisinta aikaa. Täytän ensi kuussa kolmekymmentä, mutta kriisistä ei ole tietokaan. En voisi tällä hetkellä elämältä enempää pyytää, joten pyöreiden vuosien kynnysellä saan henkäistä syvään ja nauttia, että tänne on päästy. Kaksi rakasta lasta, upea aviomies, ihana koti, lähimmäiset ja perhe ympärillä sekä työ, jota rakastan tehdä päivittäin.

Viimeisestä kuuluu kiitos teille. Kuinka tästä harrastuksesta tulikaan työ, joka tuo täydellistä tasapainoa veikeään vaippa-arkeen?! Kiirettä riittää vaikka millä mitalla, mutta nautin joka hetkestä. Rakastan lapsiani, mutta päässäni varmaan jokin napsahtaisi, jos en saisi tehdä myös jotain muuta näiden seinien ulkopuolella. Vaihtelu virkistää ja nyt niiden kontrasti on täydellinen. Jokaisen kauniin kuvan takana äiti, joka on juuri saanut taas yhdet kakkavaipat vaihdettua ja puklut siistittyä rinnuksilta. And I love it.

Kiitos teille, jotka olette niin lojaalisti olleet tukenani viime vuosien ylä-, kuin alamäissä, vaikka pääsääntöisesti elämäni täältä poissa pidänkin. Kun esimerkiksi valtamereltä tuntuvan suuren surun saattelemana jouduin eroamaan rakkaasta Ben-koirastani, teidän tukenne oli korvaamaton. Se osanottojen ja kauniiden sanojen määrä… <3 Ne toivat hyvin suurta lohtua. Olen siitä ikuisesti kiitollinen. Ja myös niinä ilon hetkinä, kuinka aidosti olette kanssani iloinneet ja kannustaneet eteenpäin on ollut sanoinkuvailemattoman upeaa. Siellä ruudun takana on kyllä jokko niin upeita, itsevarmoja, ystävällisiä ja sydämellisiä naisia, että voin käsi sydämellä sanoa, että olette koko blogini suola ja tätä on niin suuri ilo teidän takianne tehdä. Kiitos. Seuraavat sanat ovat teille.

copenhagen mood-0782HAPPY TITLE

Ilo valaisee mielen kuin kirkas päivänvalo ja täyttää sen vakaalla ja loppumattomalla tyyneydellä.
-Joseph Addison

Saadaksesi ilosta sen täyden arvon, täytyy sinun jakaa se jonkun kanssa
-Mark Twain

copenhagen-1099

Suuri osa ihmisistä ovat juuri niin iloisia kuin he päättävät olla.
-Abraham Lincoln

Paras keino tuntea iloa on tuottaa sitä jollekin toiselle.
-Mark Twain

copenhagen-1108

Ilo on rakkauden verkko, jolla voi pyydystää sieluja.
-Äiti Teresa

Ilo ei ole asioissa, se on meissä.
-Richard Wagner

copenhagen-1111

Elämänonni koostuu silmänräpäyksistä – pienistä pian unohtuvista rakkaudenteoista, kuten suukosta tai hymystä, ystävällisestä katseesta tai kohteliasuudesta.
-Samuel Coleridge-Taylor

copenhagen-1124

Elämisen tunne itsessään on riemullinen.
-Emily Dickenson

Se kuinka saat toiset tuntemaan itsestään, sanoo paljon sinusta itsestäsi.
-Tuntematon

copenhagen-1084

Ei onni tule etsien, se saapuu eläen.
-J.H.Erkko

Jos voit iloita toisten onnesta, olet itsekin onnellinen.
-Axel Fredenholm

copenhagen-1157

Iloinen mieli on korkoa kasvava pääoma ja vetää kuin magneetti puoleensa elämän hvyyttä.
-O.S.MArden

copenhagen-1112

Kun työ on ilo, elämä on nautintoa!
-Maksim Gorki

Ei ole parempaa ihon, vartalon tai käytöksen kaunistajaa kuin halu levittää ympärille iloa pahan mielen sijasta.
-Ralph Waldo Emerson

copenhagen-1121

Jos elämänilo todellakin olisi kiinni vain vapaudesta ja elämän helppoudesta, ei onnellisin olisi mies eikä nainen, vaan, kuten minä luulen, lehmä.
-William L. Phelps

copenhagen-1126

Ilolla on hyvin suuri tartuntavaara; ole siis aina täynnä sitä.
-Äiti Teresa

Nöyrin kiitos teille seurastanne. Ilman teitä ei olisi Strictly Styleä, joka ainakin minulle tuottaa paljon ilon hetkiä. Toivottavasti nämä pienet ja kauniit asiat blogissani voivat tuoda iloa teidän päiviinne nyt ja tulevaisuudessa. Kiitos.

Vielä mamman asu

Edellisestä postauksesta jäi vielä tämän mamman asu. Rasvoittunut tukka oli kiireessä kiedottu ylös nutturalle ja hämärtyvä ilta piilotti väsyneen, mutta iloisen ja meikittömän nassun.

perhe toriin matkalla-1484

coat: BikBok (Olsen twins Drop 2)
jeans: Vila
shoes: Giuseppe Zanotti
bag: Céline
scarf: my mom’s old cashmere dream

Lapsellinen lauantai – pojan uusi asu päällä

Tässä postauksessa esittelin teille kolme tyylikästä syysostosta minimiehelleni. Asu pääsi pian neitsytmatkalleen kun sää otti dramaattisen käännöksen syksyyn. Parturikäynnin jälkeen suuntasimme syömään ravintola Toriin enkä malttanut olla taltioimatta iloista minimiestäni potkulautansa päällä tyylikkäissä tamineissaan. Siinä pyörin innoissani kuin herhiläinen pikkuiseni ympärillä. Yksi ystävällinen lukijakin pysähtyi kauniisti kiittämään blogistani, kun makasin tavanomaisesti katutasolla etsien hyvää kuvakulmaa – toisella kädellä kärryjä hyssyttäen. Peruspäivä :D Kiitos vielä kannustuksesta! <3

perhe toriin matkalla-1415TITLE perhe toriin matkalla-1392 PERHE TORIIN skootteri perhe toriin matkalla-1421 perhe toriin matkalla-1455 perhe toriin matkalla-1447 perhe toriin perhe toriin matkalla-1391 perhe toriin matkalla-1451 perhe toriin matkalla-1441

Niin se aika vaan rientää, että tuo minun mussukkani jo mennä viilettää potkulaudan kanssa aivan innoissaan. Eikö me juuri lähdetty kävelemään?

Varmaan valtaosalle helsinkiläisistä Fredalla sijaitseva Ravintola Tori on tuttu paikka, mutta jos kuitenkin heidän herkkunsa ovat jääneet teiltä välistä – suosittelen kokeilemaan. Legendaariset jallupullat, lämmin lohisalaatti, herkulliset burgerit talon ranskalaisilla… Nam! Kahden lapsen äitinä annettava vielä erityistä kiitosta rennosta ilmapiiristä. Aivan ihana paikka mennä pikkumiesten kanssa, kun ravintolan nurkkaan on varattu laatikollinen lelujakin. Täydellinen paikka mennä perheen kanssa syömään viikonloppuna.

perhe toriin matkalla-1464 rav tori

Iloista lauantaita kaikille!

Syksyn pikkuhame kulmabaarissa

kulmabaari asu-1308title

Alkuviikosta kävin piipahtamassa siskon kanssa Lumenen kulmabaarin avajaisissa. Ja kun kyseessä on kulmakarvat ja niiden huolittelu, niin kukapa olisi parempi seuralainen, kuin siskoni. Kulmakarvat toimivat kehyksinä kasvoille ja kun ne ovat kunnossa, on koko ilme raikkaampi. Kesäkuukausina vältän oikeastaan kaikkia meikkivoiteita ja tekoripsien ansiosta arkimeikkiini kuuluu pitkälti vain kulmien siistiminen. Koska luonnolliset ja huolitellut kulmat ovat minusta arkimeikin perusta, innoissani menin kuulemaan ammattilaisten vinkit niiden ylläpitoon.

kulmabaari asu-1233 kulmabaari asu-1253

Siskolla on melkoisen upeat mittarimadot! Ei mikään ihme, että hän saa paljon Kira ”Kara” Kosonen huomautuksia. Kieltämättä mieleen hiipii huippumalli Cara Delavignen upeat tummat kulmat.

kulmabaari asu-1261

Upea sielunsiskoni Hertta saa tässä kulmilleen meikkivinkkejä. Itse poimin Mariela Sarkiman suusta toimivan vinkin kulmameikkiin: Levitä puuterimainen ja vaalea kulmaväri pienellä siveltimellä kulmakarvojen pohjalle ja viimeistelee look kulmakynällä, jolla vedä pieniä ohuita karvanomaisia viivoja tarpeellisiin kohtiin. Toimii! Ryhdikästä, mutta luonnollista! Kaikki tarvikkeet toki saatavilla Lumenen Blueberry-kulmatuotteista.

Ja iloisena uutisena kaikille:

Lumene pop-up-kulmabaari on pystyssä kaksi viikkoa (eli tämän ja seuraavan viikon arkipäivinä) kello 13-19. Kulmakarvojen meikkivinkit ja niiden stailaus on kaikille ilmaista – joten mene kuulemaan toimivat vinkit juuri sinulle luonnollisiin ja kauniisiin kulmakarvoihin, jotka minusta ovat arkimeikin kulmakivi. Kulmabaarin löydät osoitteesta Unioninkatu 25.

Pikkuhameessa lähdin uhmaamaan sateista syyspäivää, mutta oikein toimiva asu oli. Minusta on ihanaa pidentää mekkojen ja hameiden käyttöaikaa mustilla sukkahousuilla syksyn tullen.

kulmabaari asu-1283 kulmabaari asu-1302 kulmabaari asu-1286 kulmabaari asu-1317 kulmabaari asu-1299pics: Kira Kosonen @ Blond Rivets

coat: Burberry
jumper: Acne
tights: Wolford
shoes: Hunter
bag: Céline
bracelets: Hermès
skirt: Gina Tricot (saatu)

Stadin suloisimmat syystamineet

*Yhteistyössä Forumin kanssa*

forum syyskuu 2014-0151title

Kävin hiljattain tutustumassa Forumin syysvalikoimaan pienen perheeni kanssa. Syksy tulee nyt ryminällä ja kasvanut taaperoni tarvitsee uusi hanskoja, kumppareita ja muuta säältä suojavaa, jotta puistoleikit jatkuisivat yhtä riemukkaina lätäköissä huolettomasti pomppien. Viime vuonna olin jo vähän myöhässä, kun heräsin näihin tarpeisiin vasta lokakuussa. Nyt päätin olla paremmissa lähtöasetelmissa.

forum syyskollaasi valo

Olen tehnyt Forumin kanssa yhteistyötä aiemminkin ja taas täytyy antaa plussaa heidän lastenmaailmansa valoisasta ja ilmavasta tunnusta. Luonnonvalo rynnii sisälle valtavista kattoikkunoista ja tilat hohkaavat raikkautta valkoisilla kivipinnoillaan. Mutta meidän perheen ehdoton suosikki on lasten leikkihuone, joka on somistettu rakkailla muumihahmoilla. Siellä on torpedo taaperon mukava leikkiä isänsä valovonnassa sillä aikaa, kun äiti käy katsastamassa kauden tarpeelliset tavarat kameransa kanssa. Lisää kuvia upeasta muumihuoneesta voit katsella tästä vanhasta postauksesta.

FORUM SYYSKUUIMG_6932forumaddu

Forumin liikevalikoimasta löytyy mm. Name It-liike, josta löytyy tyylikkäitä vaatekokonaisuuksia kaiken ikäisille lapsille. Ihan vastasyntyneestä kouluikään saakka. Heidän valikoimastaan ihastuin erityisesti vauvanvaatteisiin. Kauniita unisex-bodeja järkevillä napitusratkaisuilla ja särmikkään suloisia asukokonaisuuksia jo vähän isommalle vauvalle <3

forum syyskuu 2014-0002 forum syyskollaasi name it

Name-it liikkeen vierestä löytyy Jesper Junior, jonka valikoiman suosittelen kurkkaamaan asap! Liike suorastaan pursui erilaisia kura- ja talvihansikkaita, lämpimiä väli- ja talvikauden haalareita sekä kuivana pitäviä jalkineita syksyn puistoleikkeihin. Ja mikä lapsiperheelle parasta – tarjottuna erittäin hyvillä hinnoilla.

forum syyskuu jesper junior ulkoa-0090 forum syyskuu 2014-0011 forum syyskollaasi jesperjunior
forum syyskuu 2014-0017

Samasta liiketilasta löytyi monia merkkejä. Hyllyistä löytyi mm. Reima,Ticet to Heaven, Kivat, LegoWear, Esprit, Tutta ja S.Oliver, jonka vaatteita Jesper Junior myy ensimmäisenä Suomessa.

Ja niiden tarpeellisten tavaroiden seasta löytyi myös pieniä unelmointihetkiä. Vaikka olen aina näkenyt itseni poikien äitinä (go figure), niin olisihan se melkoisen ihanaa myös joskus vielä ostaa tällaisia vaaleanpunaisia suloisuuksia… (somebody slap me now – ihan liian aikaista näille ajatuksille! :D)

forum syyskollaasi jespertyttö forum syyskuu 2014-0111

Seuraavasta nurkasta löytyy Seppälä, jolla on tarjota ehkä suloisimmat vaihtoehdot talviasusteisiin. Miten olisi vaikkapa pieni aktiivinen pingiviini tai hellyyttävä nalle juoksemassa pitkin leikkipuistoa?

forum syyskuu seppala forum syyskuu 2014-0054 forum syyskuu 2014-0056 forum syyskuu 2014-0064

Myös vaatejätti H&M:n lastenvaatteet löytyvät samasta kerroksesta. Erityistä ihastusta herätti tulenpunaiset kengät, sekä sporttiset takit ja svetarit niin minille kuin isommallekin pojalle.

forum syyskuu 2014-0092 forum syyskuu hennes forum syyskuu 2014-0084 forum hennes

Tehokkaan aamukierroksen jälkeen iski vanhemmillekin pieni nälkä. Samasta kerroksesta löytyy onneksi monta eri vaihtoehtoa niin isompaan, kuin pienempäänkin nälkään. Käsiemme ollessa täynnä päädyimme yksikätisen syöjän aamupalaan –  Kipon smoothieen.

forum syyskollaasi aulaforum syyskuu 2014-0091 forum kollaasi syyskuu

Molemmat valitsimme smoothien nimeltä ten o’clock. Seasta löytyi mangoa, soijamaitoa, kookosta ja granolaa. Olipa hyvää! Pitää kokeilla vielä muitakin makuja.

Jos sinulla on vielä syystarvikkeita hankinnan alla – tässä vielä koottuna suosittelemani tärpit Forumin lastenmaailmasta:
Hanki maukas yksikätisen välipala Kiposta, istuta isä hetkeksi Muumimaailmaan taaperon kanssa, hanki tarpeelliset väli- ja talvikauden vaatteet Jesper Juniorin valtavasta valikoimista, kurkista Seppälän suloisimmat asusteet ja päivitä murusen tyyli vaikkapa H&M:n uutuuksilla. Valmista tuli ja pääkin vielä suht freesinä mukana! ;)

Vielä viikko sitten syysvalikoima oli runsas, joten nyt viemään parhaat päältä pois!