Birger Christensen

copenhagen ostospaikat-0744TITLE

Pyrähdyksemme Kööpenhaminaan oli niin nopea, että shoppailun sijaan tyydyin mieluusti vain kaupungin ja sen valikoiman ihasteluun. Keskustan ytimestä löytyi tarjontaa jokaiseen budjettiin. Niin Burberryä, Hèrmesiä, Guccia ja Lanvinia, kuin myös Topshopia ja Hennesiä. Kaikki sulassa sovussa vain kivenheiton päässä toisistaan. Erityisesti ihastuin Birger Christensenin liikkeeseen, jonka multi brand -valikoimasta löytyi monet muodin suurnimet. Ja kun näette heidän laukkuvalikoimansa, ymmärrätte miksi.

copenhagen ostospaikat-0759 copenhagen ostospaikat kollaasi copenhagen ostospaikat-0766 copenhagen ostospaikat collage copenhagen ostospaikat-0756 copenhagen ostoskollaasi copenhagen ostospaikat-0755 copenhagen ostospaikat-0774 copenhagen ostospaikat-0765 copenhagen ostospaikat-0753

Tämän hullun kassialman pää pyöri liikkeen upeasta Céline -laukkuvalikoimasta. Kauniita luggageja, trapezeja, box bageja, phantomeja ja monia muita. Toivottavasti en liian pitkää kuolavanaa liikkeeseen jättänyt. Joten jos sinulla on vielä oma täydellinen yksilösi hakusessa ja Köpiksen reissu häämöttä edessä, suosittelen kurkkaamaan Birger Christensenin liikkeen (Østergade 38).

Seuraavaan juttuun

Snapshots of Copenhagen

Huh! Kylläpä on ollut kiireiset kaksi päivää. Paljon on ollut nähtävää, tehtävää ja käveltävää, mutta tein lähes kaiken kamera visusti kaulassa roikkuen. Tulette siis saamaan melkoisen maistiaisen kauniista ja aurinkoisesta Kööpenhaminasta.

Tapasin tanskalaisia ystäviäni, söimme ihanissa ravintoloissa, pidin katukuvaa tarkasti silmällä ja pistin korvan taakse hyvä ostospaikkoja – vaikka ainoan ostokseni tein vasta lentokentällä kotiin lähtiessä. Kuvia otin monta sataa, joiden purkamiseen ja käsittelyyn menee tovi, mutta tähän alkuun muutama fiiliskuva, ennenkuin saatte nauttia mm. Street Style of Copenhagen -kuvista.

snapshoptsofcopenhagen first impressions of copenhagen-0702 first impressions of copenhagen-0642

Tanskattaret olivat melkoisen tyylikkäitä ja kauniita naisia, mutta erityisesti pisti silmään mustan suosiminen. Hurja määrä ihan kokomustia asuja. Tanskalainen ystävättäreni valistikin minua, että heillä on ihan oma nimityksensä: The blackies.

first impressions of copenhagen-0661 first impressions of copenhagen-0680 first impressions of copenhagen-0722 first impressions of copenhagen-0740 first impressions of copenhagen-0813

Sää oli kuin morsian! Minulla oli ihan liikaa vaatetta päällä. Enpä tajunnut kesämekkoa pakata mukaan syyskuiselle reissulle Skandinaviaan. Kaupunki todella näytti meille parhaan puolensa ja meidän seurue nautti täysin rinnoin.

Niin ja muistatteko tätä neitokaista? Ihana Christina, jonka kanssa teimme yhdessä Yves Rocher -meikkikampanjan (juup – ne päin pläsiä heitetyt vesi-ilmapallot :D) reilu kolme vuotta sitten. Olemme siitä saakka pitäneet yhteyttä Facebookin ja blogiemme kautta ja oli niin ihana nähdä häntä pitkästä aikaa! Lisää kuvia tästä kaunottaresta tulossa pian…

first impressions of copenhagen-1002 first impressions of copenhagen-0809

Oli nopea, mutta erittäin ihana reissu. Matkaseura oli mitä loistavinta (kiitos Heidi ja jälkikasvumme!) ja juuri kun valittelin materiaalin puutetta niin se tuli kertaheitolla korjattua… Kuvia käsittelemään siis!

Liikunta synnytyksen jälkeen

walkingonsunshine

Minulta on usein pyydetty postausta raskaus-, sekä sen jälkeisen ajan liikunnasta ja syömisestä. En ole paljoa asiasta postaillut, sillä koen, että nämä asiat ovat niin yksilöllisiä. Itselläni kun ei ole oikein mitään varteen otettavia vinkkejä kuin, että kultainen keskitie on toiminut itselläni kaikessa. Mutta koska tästä niin usein kysytään, niin raapaisen pintaa hieman muutamalla postauksella. Jotten ihan kauhean kauaksi blogini tyyliaiheesta juoksisi, teen sen lenkkipolkumme tyrmäävän tyylikkäiden (:D) asukuvien lomassa.

bugaboolenkki-0486

Minulla ei ole ollut minkäänlaista stressiä palata omiin mittoihin. Toki omat vaatteet edelleen kiristävät, eivätkä tunnu täysin omilta päällä, mutta olen kropalleni armollinen. Melkoisen koitoksen se on käynyt viimeisen kahden vuoden sisään. Olen huomannut, että tokan lapsen jälkeen keskivartalon lisäsentit häviävät huomattavasti hitaammin, kuin ekan kanssa, mutta eipä tässä ole vielä vasta kuin kaksi kuukautta kulunut synnytyksestä. Vielä ei ole kiirettä mihinkään. Olen toistaiseksi tehnyt mukavia kärräilylenkkejä ystävien kanssa ja keskittynyt lantionpohjan- sekä sisimpien vatsalihasten uudelleen rakentamiseen. Hiljaa hyvä tulee.

bugaboolenkki-0502

Muutama päivä sitten olin läheisen ystävättäreni kanssa reippailemassa Töölön rannassa. Pojillamme on vain muutama viikko ikäeroa, mikä on näille ystävämammoille ihan huikea juttu. Vaikka olemme tunteneet pitkään ennen lapsiamme, niin silti jotenkin kummasti kaikki kärräilykälätyksemme pikkumiehiimme liittyi. Vertaistuki on vaan huikea juttu <3

Ystäväni hankki muuten hiljattain Bugaboo rattaisiinsa saman merkin vaippalaukun, jota hän kehui jo hurjasti. Sen uumenista löytyy jopa pieni kylmälaukku, minne voit maidon säilöä! Kangas on sateenkestävä, joten se säilyy hyvänä myös niissä normaaleissa Suomen syyskeleissä.

bugaboolenkki-0494

Vielä en ole juoksulenkille lähtenyt. Juoksu on ymmärtääkseni kropalle sen verran rajua, että sen aloittamiseen suositellaan odotettavan hieman pidempään. Kenelläkään tietoa, mikä olisi se oikea aikea lähteä juoksemaan synnytyksen jälkeen? Toki hyvin hiljalleen tempoa ja pituutta lisäten? Vaikka olen aina juoksua rakastanut, niin nyt hieman jo pelkään polulle lähtöä. Se kun oli minun ja edesmenneen uroskoirani Benin juttu. En ole juossut lenkkiä ilman luotettavaa lenkkikaveriani melkein kymmeneen vuoteen. On taas vaikea paikka kun ne kengät pistän jalkaan…

bugaboolenkki-0515 bugaboolenkki-0482

Ystävättäreni lenkkiasu:
sweatshirt: Gant
pink top: Mondetta
leggins: Nike
shoes: Nike
sunnies: Rayban

bugaboolenkki-0545

Bugisjengi :D

bugaboolenkki-0532 bugaboolenkki-0535

Summa summarum: Täällä on aloitettu liikunta hyvin rauhallisesti. Olen kropalleni armollinen ja annan sille aikaa. Se on juuri käynyt läpi koitoksen, joka on palkinnut sinut mitä upeimmalla lahjalla. Hiljaa hyvä tulee. Vielä lähitulevaisuudessa pitänee täällä blogissa esitellä eräs loistava kotikuntoiluväline, joka auttaa minua lihaskunnon ylläpidossa.

bugaboolenkki-0521

cap: Souvenir from Amsterdam
scarf: Acne
sweatshirt: J.Lindberg (from Stockmann)
leggins: Gina Tricot
sneakers: Adidas

Köpikseen!

Nyhavn-Copenhagen-canal copyPicture source: The culture map

Ylihuomenna lennän Köpikseen nopealle päiväreissulle poikani ja ystäväni kanssa. En ole koskaan aikuisiällä Kööpenhaminassa käynyt, joten nyt kyselisinkin teiltä parhaita vinkkejä kaupungista! Vietämme kaupungissa vaivaiset 24 tuntia, joten nyt kaipailisin vain niitä kaupungin parhaita paloja, joita ei voi missata! Mitä pitää nähdä? Missä kannattaa syödä? Mitä kannattaa ostaa? Kamera käy varmasti taas kuumana… Kiitos jo etukäteen avustanne! :)

Suloisen tyylikästä

Syksy saapuu ja vaatekauppojen hyllyt ovat täyttyneet lämpimistä ja pehmoisista vaatekappaleista. Erityisesti lastenvaatteista parhaat häviävät hyllyistä jo ennen kylmempien säiden saapumista, joten tänä vuonna päätin olla se aikainen lintu. Kukko on kiekunut ja mato syöty.

CUTEANDSTYLISH

Kaipasin pojalleni pehmeää talvitakkia, joka on myös tyylikäs päällä. Sellainen, joka laitetaan päälle kaupungille- tai vierailulle suunnattassa. Stockan lastenvaateosasto oli täyttynyt kauniilla takeilla ja valinnanvaikeutta oli ilmassa. Nyt kun perheeseen siunattiin myös toinen poika, joka on perimässä kaiken samassa syklissä isoveljeltään, raaskin ostaa tällaisen upean takin Burberrylta:

syysvaatteita esikoiselle-0439

Miehenikin oli innostunut kauppojen syysvalikoimista ja käynyt ostamassa esikoisellemme klassiset Timberlandit. Äitini kanssa kävin metsästämässä pojallemme muhkeaa kaulaliinaa, mutta totesin, että parhaan löydän aikuisten osastolta. Aikuisten pienempi huivi on loistavan muhkea pienemmälle taaperolle. Oikean värinen kameli löytyi Marja Kurjen liikkeestä Esplanadilta.

syysvaatteita esikoiselle-0450 SYYSOSTOKSIALAPSILLE syysvaatteita esikoiselle-0472

Tulen kolmen tyttären perheestä, missä äitini puki meidät aina sävy sävyyn ja kokonaisuudet tarkasti harkiten. Eipä ole siis omena ihan hirveän kauas puusta pudonnut. Minusta on ihanaa hypistellä pieniä vaatteita ja pukea lapseni nätisti. Koska pyrin pukemaan itsenkin siististi, niin toki haluan sen jatkuvan lapsiinikin. Olen kasvanut siihen, että itsestään pidetään huolta. Puolet suvustani ovat ranskalaisia, ja siellä koko perheen pukeminen siististi on itsestäänselvää. Kuitenkin perimmäisessä suomalaisessa tapakulttuurissa on ollut, ettei itseensä tai lapsien pukeutumiseen saisi panostaa. Mutta ainakin omaa ystäväpiiriä miettien ja Helsingissä katukuvaa silmällä pitäen olen huomannut, että tämä on muuttumassa. Ymmärrän enemmän kuin hyvin argumentin, että lapset kasvavat niin nopeasti, ettei kannata laittaa rahaa sellaiseen, mistä on iloa niin lyhyeksi aikaa. Ja kyllä – olen samaa mieltä. Siksi tällaiset ostokset ovat harvassa. Onneksi on nykyään vaikka mitä luomupuuvillaisia ihanuuksia lähes jokaiselta massaketjuliikkeeltäkin. Nyt juuri teki mieli nyyhkyttää, kun kupoukseni on kasvanut ulos pienimmistä vaatteistaan. Tuleekohan niille koskaan enää käyttöä…? <3

TIMBERLANDS syysvaatteita esikoiselle-0465

Syötävän söpö pikkumieheni saa olla myös tyrmäävän tyylikäs syksyn saapuessa <3

Koen eläväni elämän parasta aikaa, mutta samalla se saattaa myös olla elämän rankinta/haastavinta aikaa. Varmasti moni äiti voi tämän allekirjoittaa. Täten haluan nauttia tästä ajasta kaikin puolin – en vain äitinä, mutta myös naisena ja vaimona. Pidän kirjailija Marjorie Pay Hinckleyn ajatuksesta; ”The trick is to enjoy life. Don’t wish away your days, wishing for better ones ahead”. Täten nyt nautitaan tästä hetkestä – välillä vähän kivemmissakin vaatteissa, joista kasvetaan kuitenkin ihan liian nopeasti ulos <3

Turkoosia

Eipäs vähään aikaan ole materiaalivarasto ollut niin tyhjä kuin nyt! Kahden lapsen kanssa se tuskin tulee erityisen täynnä olemaan (ainakana vähään aikaan) – jos nyt ei lapsiaiheisia juttuja lasketa mukaan. Mutta ideoita olisi toteutettavana vaikka kuinka (Helsingin suosikkiputiikkini, raskausajan pukeutumisen parhaat pukeutumisvinkit, syksyn trendilöydöt, jne). Toivottavasti hiljalleen pääsen näihinkin paneutumaan. Niitä ennen asu, mitä käytin paljon ennen kuopukseni syntymää. Ponchoista vauhkotessani muistin, etten ollut tätä asua kuvannut, vaikka se tuli vedettyä useammankin kerran päälle. Helteillä oli vain valkoisten housujen sijasta valkoiset sortsit jalassa. Nyt turkoosi paita sopii loistavasti myös imettävän arkeen.

TURKOOSIPONCHOTITLEturquoise poncho--8turquoise poncho--4turkoosiponchoturquoise poncho--7 pics by my dear friend Minna

poncho: DVF
pants: Zara
shoes: Zign
bag: Céline

Ja postaustoiveita saa toki antaa (vaikka täällä onkin ongelmana ajan puute eikä inspiraation puute) – teiltä nimittäin tulee aina hurjan inspiroivia ja ihania ideoita! :)

Rytky Remix: Oliivinvihreät housut

Muoti tulee ja menee, mutta tyyli pysyy. Vaikka muoti tarjoaa uutta ostettavaa neljästi vuodessa, ei kannata unohtaa oman vaatekaapin aarteita. Rytky Remixin ideana on kaivaa esiin vaatekaapin vanhoja vaatteita ja huomata, miten moneksi niistä onkaan pieniä muutoksia tekemällä.

Saapuvan syksyn trendiväri on mm. kultaisen ja huurteisten pastellien ohella oliivinvihreä. Kyseinen väri kuuluu suosikkeihini ja käytän sitä erityisen paljon syksyisin ja keväisin. Vaatekaapistani löytyy Zarasta ostamani lahjepari, jolle löydän vuodesta toiseen käyttöä erilaisten asujen kanssa. Sen kaverina suosin ruskean pehmeitä sävyjä, mutta myös syksyiset tummansininen ja viininpunainen ovat loistavia vaihtoehtoja. Oliivi toimii myös loistavasti mustien ja valkoisten asukokonaisuuksien hillittynä väripilkkuna. Parhaalta se kuitenkin minusta näyttää kultaisilla yksityiskohdilla viimeisteltynä.

olivegreenpantsrytkyremix

Tästä asusarjasta inspiroituneena aion toteuttaa myös Style Flashbackin! Postauksen takia kävin urakalla vanhoja arkistoja läpi ja sain taas kauhistella vanhempien kuvien laatua. Ei tulisi kuuloonkaan julkaista enää vastaavia! On myös kiva huomata, että omat kriteerit kuville ovat nousseet melkoisesti. Täten yritän tehdä yhdelle vanhalle asulle kunniaa hieman tasokkaammilla kuvilla..

Smaragdinväriset housut

Elokuun alussa etsin itselleni juhlamekkoa. Etsimäni löytyi lopulta Kaarina K:sta, mutta sitä ennen menin astumaan Helsingin Espalla sijaitsevaan Luxbag-liikkeeseen, missä oli hurjat -70% alennukset käynnissä. Silmäni poimi vaaterekistä välittömästi jalokiven värisen kaksiosaisen housupuvun. Kokonaisuudessaan loistava esim. cocktail-tilaisuuksiin, mutta toimiva myös arkisempiin tapahtumiin yhdistellessä vaatekappaleita neutraalimpien palasten kanssa. Asukokonaisuus oli alennettu niin hyvään hintaan, että ostin sen itselleni. Asun housut olivatkin päälläni viime maanantaina, kun kävin Tommy Hilfigerin iltamassa ja sen jälkeen vielä Brondassa syömässä upeiden blogikollegoitten kanssa.

black and gem green pants-
black and gem green pants-9966
black and gem green pants-9931black and gem green pants--2black and gem green pants tommy hilfiger-9979
black and gem green pants tommy hilfiger-9984
black and gem green pants-9952tokaphoto by: Kira Kosonen @ Blond Rivets

top: Zara
pants: Lanvin (from Luxbag Helsinki)
bag: Céline
shoes: Christian Dior
necklace: souvenir from Shanghai

Siskon, Annan, Mariannan, Uinon, Julian, Monan, Piian ja Jennin kanssa katsoimme suorana Nykin muotiviikoilta streamatun Tommy Hilfiger -näytöksen, jossa esiteltiin kevään 2015 mallisto. Näytöksen henki huokui hippityyliä, johon oli kuitenkin saatu uutta kiehtovaa potkua mm. kimalteilla. Jos trenditietoisen joku vaatekappale kannattaa nyt ostaa, niin se on poncho. Ne pitävät pintansa muodissa pitkälle kevääseen asti. Siinä samalla tutustuimme kaupassa nyt olevaan Hilfigerin syysmallistoon. Te kaikki, jotka laillani pitävät viininpunaisesta, tummansinisestä ja niiden yhdistelmästä – suosittelen kurkkaamaan. Todella kauniita takkeja, mekkoja, puseroita ja housuja rekit täynnä!