Muhkeat korvapuustit

Noin 20 isoa korvapuustia

5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
1 ½ dl sokeria
2 rkl kardemummaa
1 kananmuna
1 ½ tl suolaa
14–15 dl vehnäjauhoja
150 g huoneenlämpöistä voita

Väliin:
100 g voita
1 dl fariinisokeria
2 rkl kanelia

Voiteluun:
1 kananmuna
ripaus suolaa
raesokeria

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma, kananmuna ja suola. Lisää joukkoon vähitellen vehnäjauhoja ja vaivaa nyrkillä painellen. Lisää loppuvaiheessa voi. Alusta yhteensä 8–10 minuuttia. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.

2. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Painele ilmakuplat pois ja jaa kahteen osaan. Kauli taikinapalat yksi kerrallaan parin sentin paksuiseksi, noin 30 x 40 sentin levyksi. Levitä levylle puolet rasvasta, fariinisokerista ja kanelista.

3. Kääräise levy leveyssuunnasta rullaksi. Leikkaa pötkö viiden sentin levyisiksi kolmioiksi. Nosta palat uunipellille leivinpaperin päälle leveä puoli alaspäin. Paina peukalolla keskelle vako pöydän pintaan asti kierteiden suuntaisesti. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.

4. Ripauta voiteluun tarkoitetun kananmunan joukkoon suolaa, jotta muna levittyy tasaisesti. Ripottele pullille raesokeria. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.

Vaikeusaste: Haastava.
Valmistusaika: Noin puolitoista tuntia.
Tarjoilu: 10–15 minuuttia uunista ottamisen jälkeen. Maut tasaantuvat, ja pulla on vielä lämmin.
Avec: Kanelilla maustettu, maitoon valmistettu suklaakaakao.

Teksti: Suvi Rüster, Kuva: Sami Repo

KATSO MYÖS DIVAANIN SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Pulled pork

Täydellinen maa-artisokkakeitto

Avokado-katkarapu toast skagen

Avokadosalaatti

Jamaikalainen jerk-kana

Miniburgerit

Mansikkainen jogurttijäätelö

Seuraavaan juttuun