Tapahtui yöllä

Jos teillä on vain vähän aikaa Roomalle, Colosseum kannattaa jättää yökohteeksi. Jättiläinen vetää tavallisen kuolevaisen melko hiljaiseksi, levittäytyessään sysimustasta yöstä yllättäen eteen.

Jos Suomi hiljenee öisin, jättäen kadulle vain örisevää baarikansaa, Rooma on täysi vastakohta. Kaupunki herää henkiin vasta pimeän tullen, ja ulkona ollaan koko perheen voimin. Näin suomalaisena olin aluksi ihmeissäni lapsista ja sylivauvoista, jotka ovat mukana illallisella puolen yön jälkeen, mutta ehkä täällä on elämänrytmi hieman erilainen kuin pohjolassa. Lisäksi kaikilla tuntuu olevan maailman paras ilta menossa, ääni kohoaa ja nauru raikaa. Rakastan tätä tunnelmaa!

Vain Roomassa voi törmätä vahingossa keskiyöllä ilmaiseen musikaaliin, joka esitetään vanhojen raunioiden keskellä.

Kuinka mieletöntä on syödä joenvarsiravintolassa ulkona keskiyöllä, kun tuulenvire ei saakaan ihoa kananlihalle. On vaikea kuvitella parempaa, kuin lasi viiniä hyvässä seurassa, iloisia ihmisiä ympärillä, vieressä virtaa sysimusta Tiber-joki ja kynttilät lepattavat.

Kiitos lukijalle vinkistä, Trasteveren joenvarsimarkkinat olivat mahtava yökohde.

Kuumat yöt, niitä jään täältä kaipaamaan uima-allastakin enemmän, tiedän sen jo nyt.

21 kommenttia kirjoitukselle “Tapahtui yöllä

 1. Yöllä otetuissa kuvissa on vaan sitä jotain. *_* Kauniita kuvia tässä postauksessa!

 2. Nyt harmittaa ettei käyty yöllä Colosseumilla! Kiva että tykkäsitte joenvarresta :) Nauttikaahan siellä olostanne, täällä taas 15 astetta ”lämmintä” ja sateista…

 3. *huokaus* Minulla on nyt niiiiiiiiiiin kova ikävä Roomaa!!! :’)) <3 Voi apuuuva.

 4. Ollaan menossa ens kuussa Roomaan ja olen kehittänyt maailmaa suuremman ongelman lentokentältä keskustaan matkustamisesta. Miten te sen hoiditte?

  • Susanne –
   Kentältä pääsee esim. Leonardo express junalla suoraan keskustan rautatieasemalle, kylttejä seuraamalla pääset kulkemana aseman sisällä junalle ja lipunmyynti on raiteen vieressä.

   • Tai sitten otatte paikallisjunan ja jäätte pois Ostinesen asemalla, josta voi vaihtaa B-linjan metroon. Riippuu tietenkin siitä, missä on hotelli. Kätevästi centro storicon pääsee myös jäämällä paikallisjunasta pois Trastevern asemalla, ja siitä ratikka nro 8 Largo di Torre Aregntinalle, joka onkin päätepysäkki Campo de Fiorin lähellä

    • Kirjoitusvirheitä: siis Ostiensen juna-asema, joka on myös metro B:n Piramide -pysäkki

     Trasteveren juna-asema, Largo di Torre Argentina on ratikan päätepysäkki,

     • kummalle kentälle ootte menossa? Me mentiin Ciampinolle ja maailman kätevin oli ostaa Ryanairin koneessa liput bussiin (4e) joka vei suoraan Rooman päärautatieasemalle Terminille. Myös Terranova -bussifirmalla pääsee asemalle ja takaisin, ja bussit lähtevät suoraan terminaalin edestä. Veikkaan että sama homma on siellä toisellakin kentällä, ainakin terranovat kulkevat 6 eurolla molemmilta kentiltä. noihin voi ostaa lipun netistäkin jo etukäteen, mutta helppoa myös terracafesta paikanpäällä, jos vaikka kone myöhässä tms.

 5. Hahaa, noissa aivan samoissa maisemissa on vietetty eräitäkin hyvin levottomia Rooman öitä, vesipiippua poltellen, viiniä juoden joen rannalla ja Rooman öistä kauneutta ihmetellen. Kaupunki on ehdottomasti kauneimmillaan yöllä!

  • allekirjoitan viimeisen lauseen täysin. Mä passasin vesipiipun, en kestä tupakkaa missään muodossa :D tyydyin vaan kuvaamaan niitä heh

 6. Mahtavaa! pakko päästä taas Roomaan..
  niin Italiassa on tapana iltakävely passeggiata jonka takia lähes kaikki kokoontuvat ulos yöllä yleensä juhlavissakin vaatteissa, se on eräänlainen perinne josta kaikki yökukkujat tykkää.

  • oli erikoista (ja mahtavaa!) että kaupunki oli ihan täynnä ihmisiä keskiyöllä, tuntui että silloin vasta koko paikka heräsi eloon :)

 7. Käytätsää jotain jalustaa vai miten ihmeessä saat noin teräviä kuvia yöllä? Tosivalovoimanen putki? Mun kuvat on joko liian tummia, tai sit ne on tärähtäneitä. Onko vika varustelussa vai taidoissa;)

  • nää yökuvat on Canon 1100D kameralla ja 50mm putkella, ihan käsivaralla otettuna, eli on hieman epätarkkuutta. En todellakaan raahaa jalustaa reissuissa, mutta sillankaiteisiin tms. voi yrittää tukea. Pokkarilla taas kuvasin kaikki päiväkuvat, siinä ei riitä valovoima yöllä.

 8. Päivitysilmoitus: Roomasta Sorrentoon Sorrento Rooma juna circumvesuviana matkavinkit