Laiskalle lohta

Olen pikkuhiljaa kirjoitellut tänne lempparireseptejäni, olkoonkin vähän aiheen vierestä. Jostain syystä nämä reseptini tuntuvat aina olevan maailman helpoin sitä ja tätä. Johtuen ehkä siitä, että kokeellisimpia monen tunnin keittiösessiota on hieman hankala purkaa blogiin, en edes itse muista mitä kaikkea olen patoihini laittanut. Joten jatketaan maailman helpoin saralla, tässä yksi ehdoton lempparini joka valmistuu reilu puolessa tunnissa.

Tarvikkeet:

- lohta (meillä menee kahdelle noin 20cm pala)

- Creme Bonjour pippuri (parasta!)

- rasia kirsikkatomaatteja

- sipulia tai purjosipulia (+valkosipulia jos tykkäät)

- kesäkurpitsaa

Pilko kirsikkatomaatit puoliksi, silppua sipulit renkaiksi, lohko kesäkurpitsa suht ohuiksi siivuiksi. Kaada vähän öljyä uunivuoan pohjalle, lätkäise fisu siihen. Hiero hieman suolaa lohen pintaan. Sitten ripottele kaikki silputut systeemit siihen lohen päälle.

Seuraavassa kuvassa lohi hieman pilkottaa vegejen alta.

uunilohiCreme Bonjour, kaikkien laiskimusten sankari! Tuo pippuri on niin hyvää, että voisin syödä sitä melkein sellaisenaan. Parasta se on kuitenkin lämpöisenä lohen kanssa, keitoissa liemenä tai uuniperunatäytteenä. Oukei, tuli selväksi että rakastan sitä. (Paras sienikeitto syntyy Bonjourin sienicremen kanssa ♥).

Takaisin reseptiin. Kun kaikki silput ovat kauniisti lohen päällä, huiskit vaan pikkulusikalla koko Creme Bonjour purkin sisällön kököiksi vuokaan. Näin:

i10Ja sitten uuniin. Meidän surkea uuni grillaa tuota 200 asteessa 40 minuuttia, mutta keskimäärin pitäisi tulla puolessa tunnissa.

Aivan tajuttoman hyvää ihan tuollaisenaan, mutta jos haluaa ruokaisampaa tavaraa, keittää oheen perunat / tekee muusia. NAM!

Seuraavaan juttuun

24 kommenttia kirjoitukselle “Laiskalle lohta

  1. oi, näyttääpä hyvälle. ei taida olla laktoositon versio toi creme bonjour? mitähän hyvää siihen lätkäsis sitten päälle?

  2. mitä vaan violaa tms. tuorejuustoa, ne kelpaa kanssa vallan mainiosti :) ja jos haluaa vähän notkeampaa siitä violasta niin sekoittaa sen ensin sekaisin jonkun juoksevan ruokakerman kanssa.

  3. Oon ehkä outo, mut mun ei alkanu tekeen mieli tota lohta, mut toi bonjour <3 <3 Hyvä ettei kuola valu… :D

  4. NAM NAM! kokeilen tuota joku päivä muusin kanssa. tosin sipulin taidan jättää pois, se ei kuulu omiin suosikkeihini:)

  5. oi vähänkö näyttää hyvältä! ja joku kysy laktoosista, hae apteekista laktaasientsyymikapseleita jos ei löydy laktoositonta korvaajaa! mulla on käytössä joka päivä ne, esim kouluruoka on harvoin laktoositonta.

    ei toi kyllä munkaan mielestä muuta kaipaa, peruna on vaan tyhjiä kaloreita ;) noin vois saada hyvin mieheen syömään kaikkea ”epäilyttävää” kasvista ku toi kerma peittää ne hienosti :DD

  6. Kuola valuu täällä näppikselle. :P~ NNNNAAAAM! näyttää niin hyvältä! Plus että rakastan kalaa. :)

    Kiitos tästä!

  7. Mmm näyttää herkulta! Pitäis itsekin syödä enemmän lohta. Kokeileppa joskus laittaa uunilohen päälle vain sipua ja smetana+katkarapu bonjour mössöä johon on sekotettu sinappia, sitruunamehua ja sitruunapippuria. Todella nannaa! Ja miksei siihen tomaattejakin voisi lisätä! :) Tykkään näistä sinun ruokajutuista, niitä voisi olla enemmänkin ;) etenkin keitto-ohjeet ois kaivattuja!

  8. Jep, eipä tarvi enää miettiä mitä tehdään huomenna ruoaksi :) mulla on ollut käytössä yks toisenlainen uunikalaohje kasviksilla (päälle tomaattimurskaa ja sinihomejuustoa) mutta vaihtelu virkistää ja tää kuulosti tosi herkulliselta :)

  9. Ite loihdin tosta pippurista sienipastaa. Ihan vaan paistan sienet, lyön sipulia sekaan ja toota melkeen purkillisen. Yummi!

    Tuo lohi ehdottoman toteutuskelpoinen, melkeen kaikki mun lemppariainesosat.

  10. Wau, tuota on ehdottomasti kokeiltava.
    Kiitos reseptistä!

    Pippuri ”CB” on ihan ykkönen, niin ehoton lemppari.

    Minä lätkäsen pippuri CB:n suoraan lohipalan päälle. Pinnalle laitan ruisleipäkuutioita, niin ettei pippurimössöä näy. Vuokan laidoille pilkon sipuli lohkoja.
    Ruisleivät paahtuu ja sopii pippuri CB:n kaveriksi niin hyvin. Nam :)

  11. Olen tehnyt vähän vastaavanlaista, ja tuo on kyllä hyvää! Itse tosin suosin enemmän Välimeren yrtit -creme bonjouria. Se on über herkullista! :D

    Vinkki: Jos tykkäät pestosta, tuohon sopii lisäksi myös pesto! Sivele ensin lohi pestolla ja anna marinoitua. Sitten päälle samaan tyyliin tomaattia ja kesäkurpitsaa sekä kermaa/creme bonjouria. On äärettömän hyvää! :P Lohen tilalla myös broilerfileet sopii hyvin! NAMS!

  12. Itse laitan samantyyppiseen ruokaan sipulia ja porkkanoita. Täytyypä kokeilla tomaattien kanssa. Ja perusranskankerma käy myös hienosti. Voi ei, nälkä iski :/

  13. Loistava ohje, kiitos! K-kaupan kalatiskillä tosin koin koomisia hetkiä, kun tilasin kalaa.
    Minä: ”Lohta kahdelle. Eli varmaan joku 20 sentin pala.”
    Kauppias: ”20 cm?”
    Minä: ”Niin… Onko siinä jotain outoa?”
    Kauppias: ”No on se kyllä tosi paljon!”
    Minä: ”Hmmm… Tuota. Katsoi yhden ohjeen ja siinä oli, että 20 cm kahdelle.”
    Kappias: ”Hahaa. Voin mä sulle myydä niin paljon kuin halauat :D”
    Olin ihan et WTF, paljon mun olisi pitänyt pyytää. Mies totesi sitten kotona, että ihan normipalahan tuo on, eikä safkaa omasta mielestänikään paljoa tullut. Ehkäpä olemme vain suursyömäreitä…

  14. Jos maidottoman version haluaa, niin suosittelen laittamaan purkki soijakermaa, siihen hieman maizenaa (vaalealle kastikkeelle suunnattua) ja sitten maustaa halunsa mukaan. Tai vielä parempi: Kookosmaitoa ja maustaa sen miten haluaa. Uinaminami<3 kookosmaito ja kirjolohi ovat vakavassa rakkaussuhteessa mielestäni.

    Kiitos tästä vinkistä, tein ja oli saamarin hyvvää :D

  15. Wow! Just legendary! Your publishing manner is pleasing and the way you dealt the subject with grace is admirably. I am intrigued, I presume you are an expert on this topic. I am subscribing to your future updates from now on.

  16. Contrary to many opinions, good explored articles still fetch in reviewers like me. You displayed complete understanding of the matter matter and my views are now complete after reading your post. Please keep up the fabulous work and i will subscribe to your rss feed to be enlightened of any approaching postings.

  17. HAHAH :D ilmeisesti mekin ollaan sitten kalakauppiaan mielestä ahneita :DD mut tosiaan itse kun en usein tee mitään perunaa tms. tuohon sivuun vaan koko ruoka on tuossa, niin siksikin kalaa pitää olla vähän reilummin :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>