Seuraavaan juttuun

Omenasateen jäljiltä

Sitä luulisi että nämä omenat pikkuhiljaa loppuisivat mutta ehei, joka aamu ulos mennessä puiden alla on omenasade. Meillä kävi edellisillä viikoilla todella paljon kerääjiä omenapörssin ja blogin kautta, ja silti näitä vaan riittää. En uskalla edes ajatella mikä tilanne olisi ilman kerjääjiä! Hienoa että niin moni sai meidän puutarhasta tarvitsemansa omput :)

n11syys14

n10syys14

n8syys14

Tällä kertaa seisoskelen omenasateessa Jumperfabrikenin neuleessa (saatu), vanhassa tuunatussa kirppispaidassa ja viime aikoina erittäin tutuiksi käyneissä puukkarinilkkureissa. Mistä tulikin mieleen että nyt olisi oikea hetki ottaa käyttöön Swedish Hasbeensin mustat syysnilkkurini. Lisäksi tuli mieleen että vaatekaapissani olisi tilausta hyvin leikatulle mustalle villakangashameelle. Neuleet laskeutuisivat paljon nätimmin yläosasta istuvan hameen kanssa. Kumma kyllä näitä garderobin perusjuttuina pidettyjä vaatekappaleita ei tunnu olevan myynnissä missään! Periaatteessa voisi harkita tekevänsä myös itse, mutta inhoan vuorillisten vaatteiden ompelua ihan yli kaiken, kärsivällisyyteni kun on vähän lyhyttä sorttia ja pääsääntöisesti en käytä kaavoja joten… tämä yhtälö on tuhoon tuomittu :D

Kirkkautta päivään

On maailman helpoin huijata pukeutuneensa harkiten kun omistaa kirkkaan neonliilan hameen. Vaikka kyseessä on ihan tavallinen arkipäivä, se ei tunnu siltä kun takamusta ympäröi hohtava vekkihame. Tällä viikolla olen ylipäänsä kunnostautunut hameiden käytössä, ne vain ovat niin näppäriä ja helppoja. Ja mukavia, vaikken asetakaan mukavuutta ykköskriteeriksi pukeutumisessa. On ihan ok vähän (mutta vain vähän) kärsiä jos esimerkiksi kengät ovat tarpeeksi hienot.

n7syys14

n6syys14

n5syys14

Jassoo se on perjantai sitten ja pian meille tulee vieraita tuvan täydeltä kun lapin sukua saapuu nimiäisjuhliin. Luonnollisesti ovat koko viikonlopun kun sieltä asti tulevat, eli vilinää ja vilskettä luvassa meidän huvikummussa :) Hauska viikonloppua tyypit, palataan langoille kun meillä on bileet purkissa.

Uskoisitko kumisaappaiksi?

Argh miten voi olla mahdollista että koko ajan huomaan sen ja tämän ja tuon vielä puuttuvan viikonlopun juhlakattauksesta, vaikka mielestäni plänäsin nimiäiset rennoksi tapahtumaksi joiden suhteen ei tarvitse stressata eikä säätää. Yeah right, säädön määrä on näköjään vakio. Luonnollisesti minun on pakko saada leipoa kaikki itse, vaikka fiksu tilaisi kakut leipomosta ja pääsisi puolet helpommalla. No, onneksi en ole luonteeltani HC-stressierkki vaikka välillä vähän kiirettä pitäisikin.

n4syys14

Hame & jakku H&M.

n2syys14

n3syys14

n1syys14

Sorelin Medina-nilkkureissa on kirkkaanoranssi yllärikorko. Sain nämä joskus aikoinaan Sorelin kamppiksen yhteydessä ja en oikein vieläkään tajua että nämä ovat oikeasti kumisaappaat. Tästä syystä nilkkurit ovat käytössä muutenkin kuin sateella, koska miksipäs ei. Tämän vuoden Medina-mallissa näkyi olevan taas vähän erilainen design, oranssi korko on vaihdettu mustaksi metallisella yksityiskohdalla ja nilkassa on damaski.

Black Milk Toasties -trikoot

Kuten on varmaan huomattu, olen melkoinen Black Milk -fani. Syytän tästä osittain roller derbyä, nimittäin kun jotain asiaa tarpeeksi kauan katselee, siihen tottuu ja nykyään värikkäät trikoot ovat minulle arkivaatetta. Australialainen Black Milk on trikoiden suhteen jo aikamoinen legenda, mallistoista löytyy kaikken nörttien unelmakuvituksia aina Star Warsista Harry Potteriin ja Mass Efectiin. Koivissa seikkailee myös Liisa Ihmemaassa, Hamlet, yksisarvisia, tähtisumua ja dinosauruksia. Helpompi on varmaan luetella mitä trikoista ei löydy, sillä valikoima on melkoinen.

Uusin lisäys BM-trikoissa on kuitenkin meille suomalaisille varsin näppärä Toasties-malli, eli fleecevuoratut trikoot. Talvikaudella ihan ykköset, jos toimivat yhtä hyvin kuin fleecevuoratut sukkikset. Tokihan minun oli pakko nämä lämpötrikoot itselleni tilata, koska lenkillä voi ihan hyvin käyttää myös hienoja pöksyjä. Toastieseja on toistaiseksi tarjolla vain muutamalla eri kuosilla, mutta eiköhän niistäkin löydy. Itse ostin punaiset tartan-kuosiset.

o6syys14

Materiaali on Black Milkille tyypilliseen tapaan napakka ja printti on kirkas. Matsku ei kuitenkaan kiillä ihan samaan tapaan kuin perus BM:t. Sisävuoren kevyt fleecenukka on pehmoinen kuin pumpuli, eli trikoot ovat aivan ihanat yllä. Perstuntuma (haahaa) on ihan sama kuin talveen tarkoitetuissa urheilukaupan juoksutrikoissani, joten tämä entisestään kertoo niiden toimivuudesta myös lenkkikäytössä.

o5syys14

Tavallisiin Black Milkeihin näissä on kuitenkin merkittävä ero. Nimittäin perustrikoiden väri ja printti ei haalene venyessä yhtään, kun taas toastieseista hohtaa sisäpuolen valkoinen nukkapinta hieman läpi jos housua venyttää reilusti. Toisinsanoen, jos on yhtään reitevä tai on pyllyä, voi olla hyvä idea ottaa normaalikokoa yhtä suuremmat ettei käy niin että pohje ja reisi ovat eri värisävyä. Tämä ei kuitenkaan ole niin suuri harmi, etteikö omaakin kokoa voisi käyttää, mutta mainitsemisen arvoinen seikka kuitenkin.

o2syys14

Ylläni oleva Stay in bed -collari on OnePiecen. OnePiece on laajentanut valikoimaansa haalareista myös paitoihin ja housuihin. Sain testiin mustan kaksiosaisen asun ja tämä paksu pehmoinen paita on ollut täysi hitti kylminä aamuina kotosalla. Vielä ei ole ihan niin kylmä että pitäisi laittaa takkaan tuli, mutta aamun ensimmäisinä tunteina pitkähihainen on kuitenkin tarpeen.

o4syys14

Olen nyt käyttänyt trikoitani muutaman päivän ja tykästynyt niihin valtavasti. Nämä ovat tosi kivat ulkona viileämmällä kelillä, pysyy koivet lämpöisenä. Pelkäsin aluksi että materiaali lörpähtää käytössä koska se on niin paksua, mutta eipä ole HC-polvipusseja näkynyt. Olenko tyytyväinen lämpötrikoisiin? Yep.

Huom! Jos harkitsee tilausta Australiasta, hinnassa pitää ottaa huomioon Suomen tullimaksut. Näiden trikoiden kohdalla se oli 13,66 euroa. Tullithan maksetaan siinä vaiheessa kun paketti saapuu Suomeen ja jää tulliin, ei tilausta tehdessä. Tiedän monta tyyppiä kenen trikoopaketit eivät ole jääneet tulliin ollenkaan vaan tulleet suoraan postiin, mutta minun paketeistani on tullut joka kerta tullauslappu kuten kuuluukin. Tullirajakin taitaa olla nykyään joku ihan naurettavan pieni reilu 20 euroa, eli käytännössä aika iso osa EU:n ulkopuolelta tilatuista paketeista menee tämän rajan yli.