Mekkotakki ja kukkahattu

Kuvittelen aina tarvitsevani klassisen suoralinjaisen siistin villakangastakin, mutta minkähän kanssa oikein luulen sitä käyttäväni. Kerran kuukaudessa housujen kanssa? Todellisuus kun on pitkälti tätä kuitenkin:

u24marras14

u21marras14

u23marras14

u22marras14

u25marras14

Haluaisinpa nähdä miten ahtaisin nämäkin hameenhelmat siistin suoran takin alle. Olisi ainakin sitä bootya sitten. Bootysta tuli mieleen toissa viikonlopun EMA-lähetys joka pyöri telkussa taustalla kun vietettiin pikkujouluja. Tuli todettua että juontaja Nicki Minajin Anaconda-video sai meikän kaipaamaan Elvistä entistä enemmän. Nyt ilmeisesti saavutettiin se piste, että minä ja nykymusiikki (siis se joka noilla suosituimmilla radiokanavilla soi) emme sovi enää yhteen. Olen mummoutunut musiikin suhteen lopullisesti. En ihan vielä vedä kukkahattua päähän ja ala paheksumaan, sillä onhan tuo video ihan hervottoman hauska jos sen huumorilasit päässä katsoo, mutta musiikki siinä on kyllä ihan toisella sijalla. Kohta voinkin sitten alkaa mulkoilemaan nykynuorisoa vihaisesti :D

Seuraavaan juttuun

Disco kynsissä

Juuri kun ostin mustan kynsilakan, toki sain sellaisen PR-näytteenä. KoneHelsingin Quick Dry lakka black minimalism on sysimusta ja toimii upeana pohjana eräälle löydölleni. En tiedä muistatteko, mutta parhain hilelakkani, Ciatén barokkilakka loppui. Sillä sai tumpelokin aivan upeita koristeluja aikaiseksi, ja oikeastaan kaikki viime vuoden lakkaukseni perustuivat pitkälti tähän kynsilakkaan. Mutta kuinkas kävikään, löysin melkein täsmälleen samanlaisen kynsilakan Gina Tricotista hintaan alle 4 euroa! Lakka on numero 212, Disco Fever. Siinä on kullansävyinen pohjakiilto ja seassa isompia glittereitä, eli täsmälleen kuten Ciatéssakin.

u28marras14

Mustan kynsilakan päällä Disco Feverista tulee aivan mahtava:

u29marras14

u30marras14

Halpislakkojen yhdistelmä on myös sangen kestävä. Lakkaus on ollut minulla jo kaksi vuorokautta eikä siinä ole pienintäkään kulumaa. Arjen kimaltavia iloja.

Painajaisunia

En ole nähnyt unia pitkään pitkään aikaan. Hassua muuten, en ole tullut ajatelleeksi että ennen Annin syntymää näin unia melkein joka yö niin että pystyin muistamaan niistä suurimman osan aamulla, mutta nyt on monta kuukautta ihan tyhjää sillä rintamalla. Viime yö oli kuitenkin poikkeus. Ehkä saavutin vihdoin niin sikeän unen että oli ylipäänsä mahdollista nähdä painajaisia :D

Kuvituksena erään päivän kotiasu. Skootterikuvioinen retro T-paita ja lintuhame molemmat jenkkireissun tuliaisia.

u26marras14

Unessa siirsin melkein koko vaate- ja kenkävarastoni vaatelainaamon halliin. Tässä oli ideana se, että tavalliset ihmiset toivat vaatteensa lainaamon tiloihin (kaikilla käyttäjillä oma vaatehuonetila rekkeineen ja kenkähyllyineen), ja kerran viikossa sieltä sai käydä hakemassa satsin lainaan. Eli lainata muiden vaatteita ja antaa omansa lainattaviksi. Hirveän näppärää oli kyllä kun sai shopata ”muotikirppiksellä” ilman että rahaa kului, ja viikon päästä palautti vaatteet takaisin omistajilleen.

Se painajaisosuus tässä unessa oli se, että kuljetusfirma hukkasi kaikki kenkäni! En uskonut että olisin niin kiintynyt materiaan, mutta unessa en saanut enää henkeä kun kuulin että kenkäni olivat kadonneet jälkiä (haahaa) jättämättä. Ikävä kyllä heräsin tässä vaiheessa kun ikävät uutiset oli kerrottu, eikä mysteeri koskaan selvinnyt :D

Unen jälkeen mietin että jos näin oikeasti kävisi, niin mitäs sitten. Mitä monoja tulisi eniten ikävä? Ehkä tätä on aika pohtia joulukuussa 24 päivän ajan, sillä kenkäjoulukalenteri tekee tänä vuonna paluun. Päätin sen tässä juuri nyt. Blogini alkuperäinen idea oli höpöttää kengistä muiden kenkähullujen kanssa joten sitä soppaa on nyt luvassa ja paljon.

Ps. olin unessa kuin lapsi karkkikaupassa kun pyörtyilin muiden vaatelainaamon 39-40 koon kenkähullujen kenkäkokoelmien edessä ja mietin että saan pian käyttööni kaikki ne upeat kenkäparit huh! And world peace.

Piristevärejä perjantaille

Viikon asiapertteilyn jälkeen kaipasin jotain värikästä ja kukerrusta, joten lähdin kukkamekkolinjalle. H&M:n paksu trikoomekko on vähän levoton kuosiltaan, mutta pidän siitä ehkä juuri siksi. Joskus kaaos menee järjestyksen edelle, myös vaatteissa.

p9marras14_1

p8marras14

p6marras14

p5marras14

Olen jämähtänyt pahemman kerran noihin Parikan Frida-nilkkureihin. Ne ovat niin älyttömän hyvät kävellä vaikka korko hipoo kymmentä senttiä. Roller derbyssä vaurioitunut nilkkani ei vieläkään, kahden vuoden jälkeen ympäri kääntymisestä, taivu kunnolla superkorkeisiin korkoihin. Toisinsanoen olen saanut heittää heipat yli 10cm korkoille ihan kokonaan. En tiedä kuinka mahdollista on että jalka joskus vielä palautuu takaisin mutta epäilen suuresti. Onneksi minulla ei kovin monia niin korkeita kenkiä edes ole, mutta muutama pari harmittaa kyllä.

Asiaperttinä

Yleensä naisilla taitaa olla hameessa asiapertti olo ennemmin kuin housuissa, mutta koska minulle hameet ovat arkipäivän perusvaatteita niin housuissa koen olevani kovin virallisen näköinen. Housut ovat minun ”jakkupukuni”.

s9marras14

Jakku – MMM for H&M, laukku – Jimmy Choo for H&M, tähtineule – by Second Female, housut – Modström ja kengät – Moheda

s11marras14

s10marras14

Tässä jakkupukuhommassa on vitsikästä vielä se, että koin olevani aivan liian ylipukeutunut kun poikkesin tällä asulla muiden menojen lopuksi vielä ruokakaupassa. Tajuattekohan mitä yritän selittää… Jos teistä joku on vannoutunut farkkumimmi, niin fiftarimekko päällä arkena on melko varmasti ylipukeutunut olo? Minulle tämä sama fiilis tulee mustista housuista, kun taas korkkareissa ja pönkkämekoissa vietän arkipäivää vallan sujuvasti :D Asiaperttiys ei ole näköjään jakkupukuriippuvainen, vaan mikä nyt sitten kullekin on arkipäiväistä ja mikä ei.