Aurinkotervehdys

– Kaupallinen yhteistyö: DNA & DNA Appinen

Viimeksi urheilusta kirjoittaessani kysyin vinkkejä parhaimmista joogasovelluksista. Nyt testikierroksen jälkeen olen löytänyt oman suosikkini. Kurkkaa myös Appisen juttu joogasovelluksista. Taustastani sen verran, että olen käynyt astangajoogatunneilla säännöllisesti pari vuotta, mutta tämä tapahtui ajalla ennen roller derbyä. Parin viime vuoden aikana tein piipahduksia hot joogassa, aina silloin kun kroppani tuntui tarvitsevan äärimmäistä venyttelyä. Hot jooga avaa minkä tahansa lihasjumin, ja pidinkin niitä tunteja enemmän lihashuoltona kuin varsinaisena joogana. Lämpöisessä huoneessa hiki virtaa ja vilukissa nauttii.

Minulla on tällä hetkellä joogan suhteen sellaiset valmiudet, että pystyn tekemään harjoituksen itsenäisesti, ilman ohjaajaa. Ongelmana on vain huono muistini. Kun keskityn asanan tekemiseen ja hengitykseen kunnolla, en todellakaan enää muista mitä minun piti seuraavaksi tehdä. Eli sarjat eivät pysy mielessä kuin sinne päin. Tästä syystä kaipaan ohjaajaa. Jos en livenä, niin sovelluksen kautta. Täytyy sanoa, että innostuin puhelimeen ladattavista joogasovelluksista aika paljon, näiden avulla pärjään itsekseni vallan mainiosti.

p9elok15

Yoga.com sovellus oli arvosteltu Google Play -kaupassa aika korkealle, joten latasin ensimmäisenä sen. Sovellus sisältää 289 asanaa ja 37 erilaista harjoitusta. Ohjelmat on jaettu eri kategorioihin, esimerkiksi aloittelija, liikkuvuus, vahva selkä ja stressin lievitys. Kategorioiden alta löytyy vielä ohjelmia keskittyen tiettyihin ongelmiin tai lihaksiin kuten vatsa, sääret tai unta parantava jooga. Suurin osa ohjelmista on maksullisia, mutta ilmaisiakin löytyy muutama. Testasin aloittelijoille suunnattua 45 minuutin joogaharjoitusta ja sanoisin, että ei tämä ehkä ihan pystymetsästä tuleville ole tarkoitettu. Liikkeet käydään läpi videolla ja ohjaaja ohjaa tuntia englanniksi rauhallisella äänellä. Taustamusiikin voi valita itse useista eri vaihtoehdoista, tai sitten joogata hiljaisuudessa. Videolla näkyy asanoiden välissä ensin nopeasti seuraava liike, ja sitten sovellus alkaa ohjata asentoon alusta alkaen. Tämä ohjelma on ehkä paras sellaiselle jolla on jo vähän joogataustaa, ettei harjoitus mene kokonaan kännykän tuijottamiseksi.

Paras juttu tässä sovelluksessa on asanapankki eli listaus eri asennoista. Joogatunneilla käydessä minulle jäi välillä hieman epäselväksi että mitä milläkin asanalla haetaan, mutta tätä kirjastoa selatessa sain vastauksen moneen kysymykseen. Jokaisen asanan kohdalla on merkattu punaisella ne lihakset, mihin kyseinen liike vaikuttaa.

p6elok15

p5elok15

Daily Yoga oli oma suosikkini. Aluksi latasin pääsovelluksen, ja sen jälkeen selasin sovelluksen listalta haluamani harjoitukset. Ne ladataan siis erikseen. Tässäkin on paljon maksullisia osuuksia, mutta ilmaiset riittivät minulle oikein mainiosti. Esimerkisi juoksijoille suunnatussa harjoituksessa voi valita ennen lenkkiä tai lenkin jälkeen -treenit, jotka on suunniteltu niin että ne auttavat esimerkiksi palautumaan. Tai ennen juoksulenkkiä valmistavat kropan treeniä varten. Daily Yogassa on paljon opastusta aloittelijoille, aina hengitysharjoituksista hyvin opastettuihin istuma-asanoihin (näistä suurin osa on maksullisia). Sovelluksessa on myös tavoitteellisia viikko-ohjelmia, joten niiden kanssa saa ihan tosissaan heittää aivot narikkaan ja tehdä treenipäivinä sen mitä kännykkä käskee.

Plussaa myös harjoitusten pituuden vaihtoehdoista. Jokaisen sarjan kohdalla voi valita miten kauan aikaa suorittamiseen tällä kertaa on, 10, 15 vai 20 minuuttia ja sovellus ohjaa treenin sen mukaan. Uskoisin, että jokaisella on aikaa edes siihen 10 minuutin treeniin, vaikka päivä olisi miten kiireinen tahansa. Liikunnanvihaajan on myös henkisesti helpompi lähteä tekemään vartin treeniä kuin kahden tunnin, ja jos saakin kunnon flown päälle niin siitä on helppo vielä jatkaa ja siirtää kukkapenkin kitkemistä seuraavaan päivään.

p7elok15

Daily Yogassa puhelimen ruudulla näkyy koko ajan sekä video, että sivussa kuvina pari seuraavaa asanaa. Tämä helpottaa treeniä huomattavasti, kun tietää jo etukäteen mitä seuraavaksi on luvassa. Tässäkin sovelluksessa ohjaus on englanniksi, mutta videota seuraamalla pärjää varmasti ilman kielitaitoakin. Musiikin voi valita itse useista eri vaihtoehdoista. Lisäksi sovelluksesta voi klikata treenikertoja suoraan omaan kalenteriin, eli suunnitella viikottaista aikataulua itselleen. Daily Yoga onkin ehkä enemmän suunnattu meille ei-niin-henkeville treenaajille, kenelle jooga on vain loistava keino parantaa kropan hallintaa ja venytellä.

Testasin myös Yoga ja 7 minuutin jooga -sovellukset, mutta näistä kumpikaan ei jäänyt käyttöön. Yoga on oikeastaan vain kuvalistaus eri asanoista (ei videoita) ja 7 minuutin jooga ennemminkin tavallinen venyttelykierros. Ihan passeleita varmasti molemmat jos noita edellisiä asioita hakee, mutta parempia apuja kotijoogaajalle ovat Daily Yoga ja Yoga.com. DNA:lta sain suosituksen myös suomalaiseen Yoga Pulse -sovellukseen, se varmaan pitää vielä katsastaa ihan kotimaisuudenkin vuoksi. Kuvauksen perusteella Pulse sopii myös aloittelijoille.

Vähintään 10 minuutin selkäjooga on to do -listalla minulla joka päivä, sen ehtii tehdä aina johonkin väliin. Suosittelen kokeilemaan, etenkin jos on tapana viettää päivät toimistossa koneen ääressä.

Seuraavaan juttuun

Bää bää karitsa

Unohtui kokonaan päivittää pikäräpsyt siitä asusta millä poikkesin Helsingissä toissa viikolla, vaikka siinä oli parikin sellaista juttua mitä rakastan ihan erityisen paljon. Ensinnäkin tuo Marc Cainin hauska printtihame ja toisekseen Minna Parikan mintunvihreät puputennarit.

s6elok15

s7elok15

s5elok15

Jos tennareiden tilalle vaihtaisi simppelit korkkarit, asu olisi jo melkein siisti. Siis minulle siisti, jakkupukusiistiä minusta ei saa vaikka voissa paistaisi. Vähän nuo katutappelijan sääret voisivat viedä vaikutelmaa väärään suuntaan. En tiedä saanko jotenkin normaalia herkemmin mustelmia mutta ei hyvää päivää miltä koipeni näyttävät koko ajan :D

Seuraavaan juttuun

Kuinka kenkä valmistetaan

Näin iltamyöhäisen päivityksenä vinkkaan Hämeenlinnan Taiteiden yöstä, jota vietetään itseasiassa parhaillaan (tulin sieltä juuri) mutta myös huomenna lauantaina pääsee Wetterhoffin talon yläkerrassa, Cobblerinan työhuoneella ihmettelemään kuinka kenkiä valmistetaan. Vielä ehtiiTaiteiden yöhönkin jos laittaa hösseliksi :D

Me käytiin Anskun kanssa katsastamassa tarjontaa ja kannatti, Hämeenlinna aukesi minulle ihan uudella tavalla. Kaupunki ei ole minulle tuttu juuri lainkaan, mutta nyt jäi sellainen fiilis että pitää mennä pian uudelleen ja ajan kanssa. Kirjoittelen aiheesta lisää myöhemmin, mutta nyt ensin jalkinehommia.

Cobblerinan Sannalla on käsittelyssä minun tulevat herrainkenkäni! Jee!

u11elok15

u12elok15

Mustavalkoiset klassikkokengät ovat sopivan äijämäiset tasapainottamaan naisellisuuteen taipuvaista tyyliäni. Tässä otetaan vielä vähän mittoja jalasta:

u3elok15

Kenkien valmistus on todella mielenkiintoista, olisi huippua päästä joskus itse kokeilemaan. Tampereen suunnalla oli joku firma x joka järkkäsi näitä kursseja (tee itsellesi maiharit?), pitää varmaan ottaa selvää.

Eniveis, Cobblerinan ja Jenni Saksan työhuoneella on vielä huomennakin avoimet ovet klo 10-15, voi käydä kyselemässä kaikesta mikä kenkien tekemisessä askarruttaa. Ja samalla tila toimii pop up putiikkina, myynnissä on koruja, laukkuja ja kenkiä.

u8elok15

u9elok15

u7elok15

Jenni valmistaa upeita koruja laserleikatusta huovasta, tässä käsillä paras kaveri olkaimettomalle pikkumustalle:

u6elok15

u4elok15

u5elok15

Pikaisesti vielä vilautan tuota asuani, jossa pääroolissa H&M:n tummansininen viittamainen takki:

u2

u1elok15

Vanha kaunis Wetterhoffin talo on muutenkin käymisen arvoinen, siellä oli vaikka mitä! Pieniä putiikkeja ja käsityöläisten työhuoneita, Sibelius Center, kirjansitomo ja kiva kahvila. Rakennus itsessäänkin on upea, siellä kannattaa käydä jo siitäkin syystä.

 

Seuraavaan juttuun