Luonnonkosmetiikka testissä: Mádara

*yhteistyössä Mádara

Muutamat ystäväni vannovat täysin luonnonkosmetiikan nimeen ja olen kuullut heiltä paljon hyvää Mádaran kosmetiikkatuotteista. Olen kosmetiikkaosastoilla kierrellessäni päätynyt ihmettelemään Mádaran tuotehyllylle, erityisesti selkeät pakkaukset ja miedot, raikkaat tuoksut ovat jääneet mieleeni. Mielenkiinnolla ja avoimin mielin vastaanotin testattavakseni täyden repertuaarin Mádaran ihonhoitotuotteita ja kerron teille vähän omista kokemuksistani tuotteiden parissa.

madara1Mádaran kosmetiikkatuotteet sisältävät luomusertifioituja, balttialaisia kasviuutteita, joiden aktiiviaineet ovat ainutlaatuisen intensiivisiä. Balttialaisten kasvien uutteet yhdessä muiden luonnollisten aineosien kanssa ovat apunamme luomassa korkealaatuisia ja tehokkaita luonnonkosmetiikkatuotteita. Mádara kosmetiikkatuotteiden tehokkuus on testattu dermatologisin testein.

 

madara2Puhdas iho on itselleni ainakin kauneudenhoidon lähtökohta. Olen jo useita vuosia käyttänyt puhdistusvaahtoa, joten oli mukava yllätys, kun löysin itselleni sopivan tuotteen myös Mádaran valikoimasta. Purifying Foam on täyteläinen puhdistusvaahto, jonka luvataan ”säätelevän öljyisiä alueita ja rauhoittavan kuivia alueita”. Vaahdossa on miellyttävä koostumus ja se puhdisti hellävaraisuudestaan huolimatta tehokkaasti myös vesiliukoisen silmämeikkini. Puhdistuksen viimeistelyyn suositellaan aina kasvovettä ja itselleni paras vaihtoehto Mádaran tuotteista on ehdottomasti kosteuttava Comforting Toner-kasvovesi. Mádaralta löytyy vaihtoehtoisesti puhdistukseen myös perinteinen puhdistusmaito. Kauraa ja lehmuksen kukkia sisältävää kermaista ja rauhoittavaa maitoa suosittelisin ehdottomasti kuivaihoisille.

 

 

madara3Yksi koko sarjan suosikkituotteistani on ihanan tuoksuinen Pihlaja-vartalovoi, jota voi huoletta käyttää koko perhe. Käytin täyteläistä vartalovoidetta niin tyttäreni kuivalle vartaloniholle kuin omiin kuiviin kantapäihinkin, huikea tuote! Vartalovoi on täysin vegaaninen tuote, jota on turvallista käyttää myös raskauden aikana.

 

madara4Tällä setillä hoituu päivittäiset ihonhoitorutiinini eli puhdistus & kosteutus.

 

madara5Arvoin myös kovasti Deep Moisture Cream ja Deep Moisture Fluid -kosteusvoiteiden välillä, mutta näistä parempi omalle iholleni oli kuitenkin kosteuttavampi piharatamon ja tyrnin uutteita sisältävä, syväkosteuttava Deep Moisture. Fluidi on kevyempi versio, imeytyy ihoon nopeammin ja tasapainottaa myös ihon rasvoittuvia alueita. Rasvoittuvalle iholle löytyy vielä Deep Moisture Gel, joka supistaa ihohuokosia, lievittää ärtynyttä ihoa ja kosteuttaa. Deep Moisture Gel on siis kevyin näistä kolmesta kosteuttajasta, se vähentää ihon rasvaisuutta ja kiiltoa.

 

madara7 Anti-Age Time Miracle -seerumi lupaa tehdä ihosta sileämmän ja kiinteämmän.
Se myös vähentää ryppyjä, kosteuttaa ja uudistaa. Näin lyhyellä testijaksolla en osaa sanoa toteutuvatko tuotelupaukset, mutta tuotetta on miellyttävä käyttää siististä pumppupullosta, tuoksu on mielestäni hiukan metsäinen ja seerumi imeytyi ihooni hyvin. Usein seerumeissa on silikoneja, jotka kyllä saavat ihon tuntumaan tasaiselta, mutta saattavat myös tukkia ihoa. Huojentavaa  tietää, että tähän tuotteeseen niitä ei ole laitettu, sen sijaan teho perustuu koivumahlaan ja ihosoluja uudistavaan kasviyhdiste G7:ään.

 

madara6Superseed Soothing Hydration -kasvoöljy on rauhoittava kasvoöljy, joka soveltuu erityisen hyvin kuivalle iholle. Kuivaöljyt ravitsevat, kosteuttavat ja lisäävät ihon kimmoisuutta. Kasvoöljy soveltuu omalle iholleni parhaiten talvella, kun ihoni on kuivimmillaan ja kaipaa erityistä kosteusboostia. Kun iho on kostea ja kimmoisa, niin meikkikin näyttää paljon kauniimmalta.

 

madara10Tuossa jo mainitsin, että pihlaja-vartalovoi soveltuu koko perheelle. Meidän Rebekalla on ollut aina kuiva iho. Hänelle ilmestyy talven tullessa isoja kuivia läiskiä ihoon ja jokaisen suihkukerran jälkeen iho vaatii aina kosteusta. Koska voiteella läträtään tässä tapauksessa aika usein niin mielelläni käytän hänen iholleen luonnollista tuotetta. Mádaralta löytyy mm. myös Baby & Kids pesutuote, joka sisältää kamomillaa ja kauraa. ”Muutama tippa kylpyveteen lisättynä tekee saippuakuplaisesta kylpyhetkestä hauskemman” -toimii ainakin meidän lapsilla, jotka toki muutenkin kylpevät mielellään.

Luonnonkosmetiikkatestailuni Mádaran parissa jatkuvat, tähän saakka olen ollut todella tyytyväinen. Paljon plussaa annan tuotteiden kevyistä tuoksuista, sillä jotkut luonnonkosmetiikkatuotteet ovat olleet näin aloittelijalle turhan ärhäkän tuoksuisia. Selkeät pakkaukset miellyttävät silmää ja tuotteet on pakattu käytännön syistäkin varmasti ilmatiiviiksi, mutta pidän itse paljon pumppupulloista niiden hygieenisyyden ja käytettävyyden takia. Luonnollisuus tuntuu hyvältä ja näin äitinäkökulmasta myös pakko sanoa, että luonnollisia tuotteita tuntuu turvalliselta käyttää lapsillakin.

 

Tähän loppun vielä tärkeää asiaa! Tulevana torstaina eli 23.10.2014 klo 11-17 Tampereen Stockmannilla on Mádara-esittely, jossa minä olen paikalla klo 13-17. Toivotan teidät kaikki lämpimästi tervetulleiksi mukaan! Ohjelmassa on tuote-esittelyä ja halukkaille katsotaan myös asiantuntijoiden kanssa ne omalle iholle sopivimmat kotihoito-tuotteet. Tapahtuma-aikana arvotaan kävijöiden kesken 5 kpl Become Organic -tuotesettejä.

Tapahtumasta saa ostaa erityishintaan Time Miraclen päivä- ja yövoidetta ja seerumia, sekä Detox ja Peeling maskia,  tuotteet ovat -20%. Tapahtuman ajan kaikki muutkin Mádaran tuotteet voi ostaa -10% alennuksella. Olisin todella iloinen, jos pääsisitte moikkaamaan ja höpöttelemään kanssani keskiviikkona, saan jakaa ensimmäisille paikalle ehtineille pieniä Mádaran lahjapussukoita. Rohkeasti mukaan vaan, vaikka luonnonkosmetiikka ei olisikaan entuudestaan tuttua :)

Saan muistaa myös teitä kauempana asuvia ihanalla Mádara-arvonnalla! Palkintopaketti sisältää Pihlaja-vartalovoin, AHA PEEL maskin, DETOX maskin ja Superseed Soothing Hydration kasvoöljyn. Paketin arvo on 120 euroa. Osallistu arvontaan kommentoimalla nimimerkilläsi ja toimivalla sähköpostiosoitteellasi tähän postaukseen viimeistään perjantaihin 24.10 mennessä. Jaossa on NELJÄ palkintopakettia, joten nyt on aika hyvä mahdollisuus voittaa itsellensä laadukasta luonnonkosmetiikkaa.

-Maj

 

 

 

 

 

Seuraavaan juttuun

Viikon viimeinen + Mammatyylit

mammatyylit magicpoksMammatyyleistä voit bongata tämän ihanan vauhtiveikon sekä tietysti hänen äitinsä <3

Viikon viimeisiä tunteja viedään, toivottavasti teillä on ollut mukava viikko ja leppoisa sunnuntai? Mä olen kuvaillut tänä viikonloppuna mammoja tuleviin Mammatyylien postauksiin, tänään julkaisin yhden uuden. Esittelyssä jälleen yhden ihanan äidin persoonallinen tyyli, tästä pääset sen kurkkaamaan. Mammatyyleistäkin löytyy kommenttiboksi, jossa saa antaa palautetta, kysyä tai ihan vaan viestitellä muuten vain. Teiltä on tullut kivasti hakemuksia Mammatyyleihin ja lisää vastaanotetaan mielellään :)

-Maj

Iittala-arvonnan voittaja!

iittalaKiitos kaikille Iittalan lahjakortin arvontaan osallistuneille ja paljon onnea Sini, voitit itsellesi 600 eurolla Iittalan sisustustuotteita! Tässä vielä Sinin kommentti: ”Nappula-kynttilänjalkoja haluaisin niin kovasti lisää yhden mustan kaveriksi, mikä meillä ennestään jo on. Valkoisia ja mustia. Ne on mun lemppareita! :)” Laitan Sini sinulle vielä tänään sähköpostia.

-Maj

Lämpöä talveen Didriksonsilta

*Yhteistyössä Didriksons

Olemme olleet äärimmäisen tyytyväisiä viime keväänä alkaneeseen yhteistyöhön Didriksonsin kanssa ja nyt pääsimmekin testaamaan merkin talvivaatteita. Keväällä saimme käyttöömme laadukkaita ulkoiluvaatteita, jotka ovat olleet kovassa käytössä. Sinisestä Siv-takista pidin kovasti, se sai myös teiltä ja ystäviltäni paljon kehuja pirtsakasta väristään. 

Molemmille lapsille valitsin talveksi haalarit, Samuelille se on ihan ehdoton, mutta myös Rebekka toivoi itselleen yksiosaista haalaria takin ja housujen sijaan. Haalari on kyllä kätevä, se pitää selän lämpimänä ja lapsen on helppo pukea se itse päälleen – ja päiväkodin tädit kiittävät, heh!

did3did1Rebekalla on Didriksonsin punainen Theron Amethys -haalari. Didriksonsin haalarit on mielestäni ehkä vähän reilua kokoa, Rebekan haalari on kokoa 100 cm, isompaa en voisi ajatella tytölle. Tässä haalarissa, kuten Samuelinkin omassa, on jatkosauma jolla saa lisää pituutta lahkeisiin ja hihoihin. Jatkosauma on mielestäni yksi parhaita ominaisuuksia Didriksonsin lasten ulkoiluvaatteissa. Haalari on istuu tytölle hyvin, mitoitus on hiukan kapeahko ja siinä pääsee hyvin liikkumaan. Tytölle sopii kyllä ihanasti tuo kirkkaan punainen väri, vai mitä sanotte?

 

did5Pikku-Sampalla on Sutton-haalari, jota on saatavilla myös punaisena. Haalarissa on mm. irrotettava huppu, jossa on myös lippa, hyvät heijastimet ja lenkki, johon hanskat saa kiinnitettyä. Sampalle sopii hyvin koko 90 cm, tosin aavistus siinä on kasvunvaraa, ilman jatkosaumojakin.

 

did14Kummallakin lapsella on myös Didriksonsin talvihanskat, jotka saa kiinnitettyä haalariin, tai kätevästi säilytystä varten toisiinsa. Samuelin hanskoissa on vetoketju, jonka avulla sen peukukin saa helpommin paikalleen.

 

did6 did7did20Miika valitsi itselleen L-kokoisen John-duffelitakin, joka näyttää, noh siltä, että se olisi tyyliin ollut aina Miikalla. Takki on kevyt, pehmeä ja lämmin, myös pituutta siitä löytyy reilusti. Didriksonsin vaatteet ovat melko teknisiä, kuten tämäkin, takista löytyy useita käytännöllisiä taskuja medialaitteille ym. Tuulen -ja sateenpitävyys on myös tärkeä yksityiskohta ajatellen ulkoilua. Näillä syyskeleillä takilla pärjää hyvin vain t-paita alla, mutta talven koittaessa paksumman paidan lisääminen väliin antaa lisää käyttöaikaa. Mukavaa, että tehdään takkeja jotka näyttävät hyvältä ja ovat samalla ominaisuuksiltaankin monipuolisia. 

 

 did8 did9 did10 did11 did13 did16did15Rebekka ilmaisee jo aika voimakkaasti mielipiteensä vaatteista, tästä haalarista hän piti. Tyttö piti sen punaisesta väristä sekä siitä miltä se tuntui päällä. Minunkin mielestä haalarit ovat teknisiltä ominaisuuksiltaan hyvät, mutta ne myös näyttävät kivalta, sopivan reippailta omaan makuuni.

 

did4 did17 did18Olen ehtinyt käyttää omaa Angelina-parkaani nyt viikon ajan, se saapui juuri sopivasti näin pakkasten alkaessa. Takki on hyvännäköinen ja todellakin ”kaupunkikelpoinen”, mutta siinä on myös loistavat ominaisuudet. Takin pintakankaan yhteydessä on täysin veden- ja tuulenpitävä, mutta hengittävä kalvo. Takkini on kokoa 34,  juuri sopivan kokoinen itselleni, hiukan rento. Helmaa ja vyötäröä voi säätää halutessaan myös kireämmälle.

 

 

did2Didriksonsilta löytyy liuta ihania ulkovaatteita niin lapsille kuin aikuisille. Suosittelen kurkkaamaan merkin Jadie-pipon, se oli aika herkku!

Näistä Didriksonsin tuotteista oli iloa vinkata teille lukijoille, koska me ollaan todella tyytyväisiä niihin itse. Meidän perhe on tarkenee nyt ulkoilla, antaa talven ja pakkasten tulla vaan. Sain myös mahdollisuuden lämmittää yhden lukijan mieltä – ja konkreettisesti myös kehoa, arpomalla teille yhden Karen-takin.

Osallistut arvontaan menemällä Didriksonsin nettisivuille tsekkaamaan Karen-parkatakin ja kertomalla kommenttiboksissa, että missä värissä ja koossa sinä kotiuttaisit sen mieluiten. Osallistujien kesken arvotaan sitten tietysti Karen-takki! Osallistumisaikaa on viikko tästä eteenpäin, eli arvonta sulkeutuu lauantaina 25.10.2014 klo 20.00.

Mukavaa syksyn jatkoa ja onnea arvontaan,

Maj

 

 

 

 

 

Matkalla neljän pienen kanssa

Matkavinkkejä Mallorcalle on kyselty, kuvia on kuitenkin aikamoinen määrä, enkä oikein tiedä mistä aloittaisin. Monia varmasti mietityttää pienten lasten kanssa matkustaminen, ja olen ennenkin siitä kirjoitellut. Meidän lapset eivät ole mitenkään älyttömästi reissailleet, laskeskelin nopeasti, että Rebekka on ollut neljällä edestakaisella lennolla, kerran vuoteen siis.

Tässä kuitenkin meidän tämänkertainen matkustelukokemuksemme. Olimme ystävien kanssa matkalla, joten meitä aikuisia oli neljä kappaletta, samoin lapsia.  Nuo meidän 1-,2-,3- ja 4-vuotiaat ovat aikamoinen jengi yhdessä, toisaalta niistä on myös paljon seuraa toisilleen, mutta kyllähän se on vähän niinkin, että joukossa tyhmyys tiivistyy.

Arvioitu lentoaika Helsingistä Mallorcalle on 4 tuntia 15 minuuttia, joten emme ottaneet ruokia lennolle. Lentomme lähti Helsingistä kuudelta, mutta lähdimme ajelemaan Tampereelta kohti lentokenttää jo puolelta päivin, mikä ei ollut meidän tapauksessa yhtään liian aikaisin. Suuntasimme ensin Jumboon syömään ja se reissu venyi, sillä yllättäen kaikilla oli pissahätää yms., porukan pienimmälle haettiin evästä marketista ja Zarassakin vähän pyörähdettiin. Ajoimme suoraan lentokentälle oven eteen, naiset, lapset ja tavarat autosta ulos – ja miehet veivät autot parkkiin. Näin oli ehdottomasti kätevintä toimia, ainakin mun mielestä.

 

matkustuslastenkanssa1 Processed with VSCOcam with f2 presetRebekka ja Nella (oikealla) ovat jo isoja tyttöjä ja touhuavat paljon keskenään. Samppa hommailee omiaan, välillä hän on myös tyttöjen leikeissä mukana. Nella ja Samuel tulevat uskomattoman hyvin toimeen silloin kun Rebekka ei ole paikalla. 1-vuotias Sara ei vielä oikein pysy porukan mukana, mutta kyllä isommat lapset kovasti haluavat häntäkin hoitaa ja huomioida.

 

matkustuslastenkanssa3 Processed with VSCOcam with f2 presetLentokentällä teimme vielä muutamia viimehetken ostoksia. Loman kunniaksi kilisteltiin ystäväni Emmin kanssa, asiat olivat luistaneet hyvin ja kaikilla oli superhyvä lomafiilis!

 

matkustuslastenkanssa5Koneen lähteminen kuitenkin viivästyi, istuimme lähes tunnin odottelemassa koneessa, että päästäisiin nousemaan yläilmoihin.

 

matkustuslastenkanssa61Vihdoinkin perillä, onnelliset me! Oikeassa kuvassa viileä Venla siellä vetää laukkua perässään pienellä kiukulla :”D Meidän lapsista ei kumpikaan nukkunut autossa, eikä myöskään koneessa, vaan porskuttivat menemään yöunien voimalla, se alkoi näkymään. Lentomatka meni hyvin, mutta olihan se vähän raskas, viivästymisen takia olisi pitänyt varata enemmän evästä matkaan. Lapsilla oli omassa laukussaan leluja ja piirrustusvälineitä ym. puuhaa, tabletin piirrustusohjelma oli kovassa käytössä ja Muumejakin maltettiin hetki katsella.

 

matkustuslastenkanssa6Perillä olimme myöhään, ehkä puolen yön aikoihin, matkalaukkuja odotettiin piiitkäään vai tuntuikohan se vain siltä? Aikuisiakin alkoi tässä vaiheessa jo vähän väsyttää, ja luonnollisesti lapsia paljon enemmän.

 

matkustuslastenkanssa7 matkustuslastenkanssa8Lopulta alkoi jo naurattamaan koko tilanne, kun minuutin välein pikkuväen välillä oli pientä kinaa. Lopulta ne laukut tulivat ja pääsimme aloittamaan bussimatkan Palmasta Alcudiaan.

 

Processed with VSCOcam with f2 presetBussimatkalla Samuel ja Rebekkakin luovuttivat väsymykselle. Matkasimme pimeässä hiljaisuudessa suoraan hotellille. Samuel nostettiin nukkuvana bussista rattaisiin  ja vielä rattaista omaan sänkyynsä. Rebekka sinnitteli hereillä – ja jotenkin onnistui vielä piristymään hotellilla.

Kotimatka sujui huomattavasti sutjakammin, paluulentomme lähti vasta kymmennen jälkeen illalla ja kaikki neljä lasta nukkuivat rauhallisesti koko matkan, samoin automatkan Helsingistä Tampereelle. Menomatkalla koko porukka oli ladannu itsensä varmaan niin täyteen odotuksia ja jännitystä, että meininki oli siksikin varmasti levottomampi.

-Maj