Liikennepuistossa

Samuelista on aivan parasta päästä ”ajelemaan autoa” eli istuskelemaan parkissa olevaan autoon, lähinnä kääntelemään vähän rattia ja räpläämään nappuloita. Mun isän pakettiauton voittanutta ei löydy hänen mielestään. Autot on siis se juttu, u know? Lapset hihkuivat innoissaan kun pääsivät Ylivieskassa liikennepuistoon ihmettelemään ja Rebekka pääsi ensimäistä kertaa huristelemaan polkuautolla. Itseasiassa Tampereellakin on joku liikennepuisto, mutta eipä vielä toistaiseksi ole tullut käytyä siellä, pitääkin mennä joku kerta, Kalevassa se jossain on, luulisin?

 

liikennepuisto1 liikennepuisto2Hei onko onnellisempaa ilmettä olemassakaan? :D

 

liikennepuisto3Siinä ne nyt on, ensimmäistä kertaa tytön jalat ylsivät polkimille.

liikennepuisto4Mutta ensiksi…

 

liikennepuisto5 liikennepuisto6Piti vähän opiskella liikennesääntöjä! 2 euron pääsymaksu ei paljon päätä huimannut.

 

liikennepuisto7 liikennepuisto8 liikennepuisto9Aika tosissaan :D Samuel oli tietty liian pieni polkuautoihin, mutta kolmipyöräisen ”mopon” päältä tennareiden kärjet ylettyivät potkimaan hiukan, mutta polkimille jalat eivät kuitenkaan yltäneet.

 

liikennepuisto10 liikennepuisto11 liikennepuisto12Ja ehkä pientä pettymystä ilmassa?

 

liikennepuisto13Katkera hän ei kuitenkaan ollut, vaan iloisesti seuraili siskon autoilua, aaaw :D

 

liikennepuisto14 liikennepuisto15Ylivieskan King Mealistä sai ihan supersöpöjä Funimal-eläinmukeja täynnä jäähilejuomaa, nam! Delfiini olis niin ollut munkin valinta <3

 

-Maj

Seuraavaan juttuun
Seuraavaan juttuun

Paalupaikalla

Meillä on aika pitkä matka täältä Tampereelta Ylivieskan mummolaan, about 350 kilometriä, riippuen vähän mistä ajaa. Lasten kanssa on tehtävä pysähdyksiä ja viime kerralla me löydettiin uusi pysähdyspaikka nimeltä Paalupaikka, jossain kai Lappajärvellä (?)

 

paalupaikka1 paalupaikka2 paalupaikka3paalupaikka4 paalupaikka5Oltiin kaukaa viisaita ja pakattiin omat eväät mukaan, hyvä vaihtoehto näin kesällä. Pääseepä autosta ainakin vähäksi aikaa ulos istuskelemaan, eikä tarvitse kökkiä missään nuhjuisella huoltsikalla. Lapsille suorastaan elämys ;)

 

paalupaikka6 paalupaikka7Meikäläiselle se ulkovessa oli aikamoinen, ööh elämys.

paalupaikka9paalupaikka8paalupaikka10Paalupaikalla oli ulkohuussejen, pöytien ja uimarannan lisäksi rantakahvila tai olikohan se baari. Isossa kyltissä ainakin mainostettiin, että joka torstai jamit. Vitsit, pakko päästä joskus, onks kukaan käynyt? :D

-Maj

Seuraavaan juttuun

Festimekko

mekkokollaasiPahoitteluni jo valmiiksi kuvanlaadusta, mutta asukuvia ei ehditty lauantaina sen kummemmin kuvailemaan. Tammerfesteillä päälläni oli tämä värikäs, sopivasti psykedeelinen mekkonen, Asokselta olen sen joskus helmikuussa muistaakseni tilannut.

Talvella mekko tuntui aikamoiselta väripläjäykseltä vasten kalpeaa talvi-ihoa, unohtamatta ärsyttävää sukkahousuongelmaa, mutta nyt kesällä se on ihan nappi valinta! Asusteina mulla oli Michael Korsin musta pikkulaukku ja simppelit mustat Mangon sandaalit.

-Maj

Seuraavaan juttuun

Kalajoen hiekat

Tuolta taustalta kuuluu juuri sopivasti uutiset – ja säätiedotteet, aikamoinen helleviikko tulossa taas, jihuu! Täytyy ainakin yhtenä päivänä pakata rantsukamppeet ja suunnata ystävien kanssa Yyteriin, viime viikolla me oltiin kuitenkin katsastelemassa kotikontujeni rantoja. Kalajoella merenrannassa viihdyttiin yksi päivä kera siskon ja serkkujen. Kalajoella on tullut myös monet lapsuuden kesät vietettyä mökkeillen.

Rantsuelämässä on sitä jotain huolettomuutta, mistä pidän. Eväskassi mukaan, kellonkatselun voi unohtaa tyystin – samoin kotityöt. Itseasiassa meidän koko perhe rakastaa rantaelämää, no kuvat puhukoon puolestaan tällä kertaa…

kalajoki1 kalajoki2Samuelin suurin aarre on veljeni yli parikymmentävuotta vanha vene. Poika raahasi koko matkan tuota muovista venettä parkkikselta leirintäalueelle perässään, aina ihan rantaan saakka.

 

kalajoki3Ja tälle neidille kasvaa kohta oikeesti pyrstö, evät tai jotain. Hän osaa jo uida todella hyvin kellukeiden kanssa.

 

kalajoki4 kalajoki5 kalajoki6 kalajoki7 kalajoki8 kalajoki9Meitsimammakin on saanut vähän väriä pintaan.

 

kalajoki10 kalajoki11 kalajoki12 kalajoki14Helteisen päivän jälkeen legendaarisen hiekkasärkän jätskikiskat jättimäiset pehmisannokset maistuivat. Jenikan kynnet mätsäsivät tähän jädeen, en kestä!

 

kalajoki15 kalajoki16Mini.

kalajoki17Kalajoelta Ylivieskaan on matkaa about 45 kilometriä, sinne hurauttelee siis hetkessä vanhempieni luota. Takapenkki nukahti uimisen ja päivän touhujen uuvuttamana noin puolessa minuutissa <3

 

-Maj

Seuraavaan juttuun
Seuraavaan juttuun