Ei pieni puu vielä myrskystä tiedä

Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään joka vuosi 20. marraskuuta YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymisen (20.11.1989) kunniaksi kaikkialla maailmassa. Päivän tarkoituksena on tuoda esiin lapsen oikeuksien sopimusta ja herättää keskustelua lasten hyvinvointiin liittyvistä asioista meillä ja maailmalla.

Lapsen oikeuksien päivää vietettiin siis eilen –  on etuoikeus olla äiti ja vanhempi kahdelle lapselleni. Olen lähiaikoina pohdiskellut lapsiamme, miettinyt millaista meidän arki on heidän vinkkelistään, mitä teen oikein ja missä minulla itselläni olisi parannettavaa. Useammin minun pitäisi työntää se joka nurkan takaa kurkistava kiire taka-alalle ja keskittyä olemaan läsnä. Lapset ne osaavat elää hetkessä, liian usein se taito katoaa matkan varrella, kunnes se palaa jälleen vanhemmiten, ainakin itse olen tämän huomion tehnyt. En ole koskaan kuullut kenekään harmittelevan jälkikäteen lasten kanssa vietettyä aikaa, mutta päinvastoin kylläkin.

Alla muutamia omia kuviani ja fiksumpien ihmisten ajatuksia lapsista ja lapsuudesta – lapsen oikeuksien päivän kunniaksi, vähän myöhässä, mutta kuitenkin.

Processed with VSCOcam with f2 preset”Ole lapsesi kanssa tänään, jos haluat olla hänen muistoissaan huomenna”

 

nukkuvat2”Viisaus tulee aikanaan,
elämäsi on turvattu aikanaan,
mutta ensin sinun on aloitettava seikkailusi.”

 

Processed with VSCOcam with f2 preset”Ajattele, kuinka onnellinen olisit,
jos juuri nyt menettäisit kaiken, mitä sinulla olisi 
- ja sen jälkeen saisit sen kaiken takaisin.”

 

Processed with VSCOcam with f2 presetPikkulapsessa on hienoa se,
että hän ei koskaan kiitä sinua siitä
mitä teet hänelle – hän on varma, että teet sen mielelläsi.”

 

Processed with VSCOcam with f2 presetHeti kun lapsi on lähtenyt huoneesta, sikin sokin lojuvat lelut muuttuvat hellyttäviksi.”

 

nukkuvat4Ei pieni puu vielä myrskystä tiedä.
Ei pieni puu vielä myrskyä siedä.
Ole suojana pienelle suuri puu,
jotta pienellä juuret vahvistuu
.”

 

Processed with VSCOcam with b5 presetOn vain kaksi kestävää perintöä, jotka kannattaa antaa lapsilleen: juuret ja siivet.” 

 

nukkuvat6Kenestäkään ei ole tullut yhtään mitään yhdessä yössä.
Valmistelut ovat jatkuneet kokonaisen eliniän.”

 

nukkuvat7Aikuiset eivät koskaan ymmärrä mitään, eivätkä lapset jatkuvasti jaksa selittää heille asioita.”

Nämä kuva-aarteeni löytyivät puhelimen kätköistä. Napatkaa lapsenne kainaloon ja halatkaa tiukasti. Äiti-idolini Johannan blogista bongasin lauseen: ”Lapsia ei voi liikaa silittää, eikä heille voi liikaa selittää” - Se pitää niin paikkansa.

Onnelisia hetkiä teidän viikonloppuunne <3

-Maj

Seuraavaan juttuun

Joululahja lapselle?

Tampereen Hope-yhdistys järjestää vuosittain joululahjakeräyksen, jolla kerätään avun tarpeessa olevien pirkanmaalaisten perheiden lapsille joululahjoja. Tavoitteena olisi, että jokainen lapsi saisi jouluna edes yhden lahjan.

Rebekalla ja Samuelilla on tosi paljon leluja, välillä tuntuu, että niitä on yli tarpeidenkin. Me Miikan kanssa päätettiin, että tänä jouluna emme itse osta omille lapsillemme tavaraa/leluja ollenkaan, sillä kuitenkin lapset saavat paketteja isovanhemmilta ja sisaruksiltamme, ehkä kummeiltakin niitä tulee. Sen sijaan päätimme ostaa lahjoja sellaisille lapsille, jotka niitä eivät muuten ehkä saisi. Hankin yhden paketin Rebekan ikäiselle tytölle ja toisen Samuelin ikäiselle pojalle – ja kolmas on kirjalahja n. Viivin ikäiselle tytölle tai pojalle. Lahjan ostamisesta tuli hyvä mieli ja juttelimme lastenkin kanssa asiasta.

hope_lahja lapselleNyt on vielä yhdeksän päivää aikaa osallistua Hopen joululahjakeräykseen, sillä se päättyy 30.11.2014. Lahjat toimitetaan suoraan Hopen toimitiloihin osoitteeseen Sorinkatu 16 (vihreä puutalo, sisäänkäynti Tampereen valtatien puolelta). Hopen päivystys on auki joka keskiviikko klo 16-18, jolloin voi tuoda lahjoituksia. Lisäksi lahjoituksia voi tuoda joka arkipäivä, mutta kannattaa varmistaa numerosta 0447002770, että toimitiloissa on henkilökuntaa paikalla. Joululahjat saa toimittaa paketoimattomina tai paketoituina. Toiveena kuitenkin olisi, että paketoituihin lahjoihin laitettaisiin jokin tarra tai lappu, jossa lukee minkä ikäiselle/sukupuoliselle/kokoiselle lahja on tarkoitettu

Joululahjoja tuodessa voi samalla lahjoittaa myös tarpeettomia, hyväkuntoisia lasten vaatteita, leluja ja harrastusvälineitä. Niitä jaetaan eteenpäin päivystyksissä vähävaraisille lapsiperheille. Lisää Hopesta voit lukea verkkosivuilta.

lahjalapselle hopeNiin pieni teko, mutta älyttömän hyvä mieli. Haastan mukaan lahjoittamaan kaikki tamperelaiset mammat ja olisi ihan mahtavaa jos te NiinaSatu, LilaHenna, Helia, Katja, Suvi ja Maiju lähtisitte mukaan antamaan joulupaketin niille pienille, jotka jäisivät muuten ehkä ilman? Ja tietysti olen iloinen, jos muutkin lukijani ja yhteistyökumppanini innostuisitte asiasta :)

-Maj

Minni-hiiri ja supersuloinen karhuherra

Meidän lapset rakastavat pukeutua erilaisiin asuihin ja leikkiä roolileikkejä, niin päiväkodissa, kuin kotonakin. Rebekka on perinyt Viiviltä ison kasan erilaisia prinsessa-asuja ja Samuelillakin on hämähäkkimiehen asu. Roolivaatelaatikko kaivetaan esiin melkein joka päivä, Rebekka on yleensä keiju tai prinsessa ja Samppa milloin mikäkin, yleensä mummo :D

Huomenna lapsosilla on tiedossa kamun synttärit ja sinne saa pukeutua halutessaan naamiaisasuun, yksi minnihiiri ja karhuherra ovat kovin innoissaan asiasta.

 

nalle2 nalle3nalle5Meidän Samppa on yleensä ottaen sellainen tosi rento tyyppi, joka melkeinpä aina hassuttelee ja saa toiset nauramaan. Hän on kovin sympaattinen ja ehdottomasti sellainen äitin poika, muistaa aina kehua ja puolustaa mua kaikessa. Illalla saattaa lastenhuoneesta kuulua, että ”äitiiii tuuuu tänne” – ja kun kävelen huoneeseen niin ”oon sun kultarakas, hyvää yötä”

 

nalle6nalle4Rebekan nenän voisi maalata mustaksi ja hänelle voisi piirtää viikset, vai mitäs niillä hiirillä on?

 

minni naamiaisasuSamuelin ja Rebekan asusteet ovat H&M:ltä – ja samasta paikasta on Reben mekkokin. Samuelilla on Mini Rodinin collegepaita ja Gugguun housut, molemmat saatu blogin kautta.

 

 

lasten naamiaisasutIsosiskon hommiin kuuluu vissiin vähän härnätä pikkuveljeä?

 

naamiaisasut, karhu, nalleTyyppi loukkaantui niin kauheasti kielen näyttämisestä, että en kestä. Sisko koitti pelastella, että vitsi se vain oli.

 

nalle10Kyllä se siitä sitten iloksi vielä muuttui, vaikka alahuuli olikin alkuun vähä rullalla, voi toista!

 

nalle11Ihan hauska muuten kuvailla, vaikka onkin pimeää. Kuvista tulee vähän keltaisia, mutta haitanneeko tuo? Blogissa on huomenna päivällä sitten ihan supertärkeää asiaa joululahjoista, pysykäähän kuulolla :)

-Maj

 

 

Suomen ensimmäinen Victoria’s Secret

Suomen ensimmäinen ja itseasiassa koko maailman ensimmäinen risteilyaluksella oleva Victoria’s Secret avattiin viime maanantaina Viking Gracelle. Sain kutsun avajaisiin ja olikin aika jännittävää päästä tutustumaan myymälään ihan ensimmäisten joukossa.

New Yorkissa vietin VS:n kolmikerroksessa ”putiikissa” muutaman tunnin ja tuhlasin sinne ihan liikaa rahaa, viime keväänä taas juoksutin Idaa ympäri Arlandan lentokenttää, että pääsin pujahtamaan alusvaateostoksille lentokentän myymälään.

Viking Gracen Beauty & Accessories -myymälässä on tarjolla kauneudenhoitotuotteita, meikkipusseja, laukkuja, lompakkoja ja alushousuja ym. Rintaliivejä tai vaatteita ei valikoimasta ole, mutta tuoksuja kyllä sitäkin enemmän – ja mielestäni hinnat olivat aika kohdallaan, sillä esimerkiksi perus Body Mist maksoi 12,90.

Itse olen muutamia vuosia sitten siirtynyt käyttämään arjessa pelkästään kevyitä vartalotuoksuja. Edelleen tärkeimpinä päivinä kaivan varastoistani D&G:n kiivin ja raparperin tuoksuisen L’Imperatricen tai uusimman lempparini Ma Vie -tuoksun Hugo Bossilta.

 

victoriassecretsuomessa1 victoriassecretsuomessa2 victoriassecretsuomessa4 victoriassecretsuomessa5 victoriassecretsuomessa6 victoriassecretsuomessa7 victoriassecretsuomessa8Aika ihanaa, että me saatiin Suomeenkin oma, vaikkakin kelluva Victoria’s Secretin myymälä. Mielelläni kuulisin myös, että mikä on sinun suosikkituoksusi?  

-Maj