Taverna Mouragio ”Maria”

Sieltä on jo pariin otteeseen kyselty, että näkyikö  Kreikan huono taloustilanne lomaillessamme Kreetalla? Mielestäni se ei näkynyt mitenkään. Käytimme pääasiassa käteistä, Haniassa käytin kerran pankkikorttiani ketjuliikkeessä, mutta muuten ei kortilla taidettukaan maksaa mitään.

Me ruokailtiin koko reissun ajan aika rennoissa pienissä paikoissa, aamupala laitettiin miltei jokaisena aamuna itse huoneistohotskussa – samoin lapset söivät puuroa, hedelmiä ym. välipaloja huoneen jääkapin antimia hyödyntäen. Meidän Samuelille maistui lähinnä pitsa ja viikko olikin hänen osaltaan erittäin pitsapainotteinen. Rebekka ei taas halunnut ollenkaan pitsaa, vaan hän tykkää hamppareista, ranskalaisia ja nugeteista, ja niitä sitten tilailtiin, jos vaan listalta löytyi. Me yritettiin vähän kreikkalaisia herkkuja kuten moussakaa ja souvlakia tarjoilla muksuille, mutta Samuel kieltäytyi järjestelmällisesti oikeastaan kaikesta muusta paitsi siitä pitsasta, Rebelle souvlaki kuitenkin upposi.

Ensimmäisenä iltana päästiin illalla vähän myöhempään liikenteeseen ja suunnattiin nälkäisinä tyyliin ekaan näkemäämme ravintolaan Rethynomissa.

Paikka oli aivan ihana, pehmoisilta penkeiltä oli ihana katsella minisataman tohinoita ja vieressä uiskentelevia kaloja.

Alkupalaksi tilattu Halloumi oli täydellistä, mutta pääruuat olivat tooosi keskinkertaisia, vähän mauttomia – siksi en varmaan edes kuvannut niitä, haha! Toki ruoka kuin ruoka maistui kamalassa nälässä silti. Plussaa myös lasten leikkipaikasta, jossa oli pleikkarit ja kaikki.

Ruoka oli itseasiassa varmaan tässä paikassa enemmän lasten, kuin aikuisten mieleen. Pizza ja hamppari katosivat lautasilta nopeasti.

Pitsamies :P

Meitsi oli erittäin mukavuudenhaluisena liikenteessä hippimammamekossa ja sandaaleissa,

Taverna Mouraggiossa nälkä kuitenkin lähti ja neljä henkeä söi 50 eurolla ihan kivasti, siihen kuului myös lasit viiniä. Tuonne raflaan palaisin mielelläni istuskelemaan, mutta vain drinkeille ja alkupaloille. 

-Maj

Seuraavaan juttuun

Just nyt!

Täältä meidän nurkista löytyy kaikenmoista pussukkaa ja nyssykkää, pesukone laulelee (kirjaimellisesti) iloisesti ilmoitukseksi siitä, että pyykit on pesty. Parasta on, että lapset viihtyvät aivan superhyvin leikeissään, omat lelut tuntuvat varmaankin pienen breikin jälkeen taas mielenkiintoisilta. Olen lupautunut nappaamaan tänään vielä yhden kaverin pienokaisesta kuvat, käymään iltalenkillä veljeni kanssa ja ohjelmassa on muutakin pientä säätöä, ehkä salaa nautin olla taas ”tohinoissani”.

Miika palasi töihin jo ja näin jälkikäteen pakko todeta kliseisesti, että menipäs se kesäloma nopeasti. Itse olen lasten kanssa kotona elokuun puoleen väliin, jolloin he palailevat osa-aikaisesti päiväkotiin – tai itseasiassa aloittavat uudessa päiväkodissa, aina jännää?! Onneksi kuitenkin voidaan totutella suhteellisen pehmeästi uuteen arkeen.

Perheeni ilmoitti, että keskiviikkona juhlitaan mun synttäreitä, istutaan alas porukalla ja syödään hyvin – sääli, että siskoni on ihan toisella puolella Suomea, eikä siksi pääse mukaan. Torstai aamuna suuntaan Gugguun asiakasiltaan Hirvihaaran kartanoon, kenties joku teistäkin on tulossa sinne? Olen työhommissa siellä, mutta jutulle saa tulla tottakai :)

Keittiö-postaukseen tuli kommentteja, koitan palata niiden pariin vielä ennen viikonloppua. To do -listalla on vielä lisää kotipostauksia, mutta ensin täytyy siistiä ne nurkat ja keräillä ”nyssykät” kaappeihin!

-Maj

Seuraavaan juttuun

Hapsua helteellä

Hapsuista olen jauhanut jo monet kerrat – ja jälleen olisi tulossa yksi asu, jossa on mukana vähän hapsua. Hapsujuttuja on ollut tarjolla tosi paljon tämän kevään ja kesän aikana, alkaako jo kyllästyttää?

Liivi – Stradivarius
Toppi – Bik Bok
Shortsit – Gina Tricot
Kengät – Kreetalta (paikallisesta putiikista)

Ai että Kreetalla oli kiva kuvailla asuja, joka nurkka tuntui inspiroivalta taustalta kuvaukseen. Tosin jopa tuo hapsuliivikin oli ehkä vähän liikaa niillä lämpöasteilla.

Sääli, että me joudutaan täällä Suomessa hytisemään kylmästä näin kesälläkin. Liivin voi kätsysti yhdistää myös rentoon kauluspaitaan ja hattu vielä päähän, niin varmasti tarkenee.

-Maj

Seuraavaan juttuun