Neulehimotus!

cosneule1 cosneule2 cosneule3 cosneule4Kuvat/lainattu COS:ilta.

Pari viikkoa sitten sovitin täydellistä neuletakkia Cosilla, jäin vain epäilemään tummansinistä väriä, lapsille löytyi sen sijaan pari kivaa juttua. Neule jäi kuitenkin kutkuttelemaan mieleeni, joten surffasin Cosin verkkokauppaan – ja tadaa sama neule löytyi täydellisessä värissä. En voinut vastustella, vaan klikkasin neuletakin osotoskoriin ja nyt se on matkalla luokseni. Matskuna on 48% Mohairia, 35% Polymidea ja 17% Villaa. Mielikuvissani jo kääriydyn tähän neuleeseen ja olen turvassa pakkasilta <3

-Maj

Seuraavaan juttuun

Lautasella tänään

Lounaslautasellani oli tänään eilen tehtyä kasvispitsaa ja jämäainessalaattia. En ikinä ole erityisemmin pitänyt punaisesta lihasta ja ulkona syödessä valitsenkin useimmiten kala- tai kasvisvaihtoehdon. Kasvisruokavalio on pitkään ollut mietinnän alla, mutta toisinaan arkisin tulee tehtyä ja syötyä perheen kanssa peruskotiruokaa, jossa on lihaa. Lihansyöntini arjessa on tavallaan laiskuuttani. On helppoa syödä samaa ruokaa muiden kanssa, osaksi se on myös tottumiskysymys, jonkinlainen tekosyy. Kuvittelen pääseväni näin helpommalla, vaikka voisin hilata hiljalleen koko perheen ruokailutottumuksia enemmän kasvispainotteisemmaksi. Onko siellä ruutujen toisella puolella kasvissyöjäperheitä? Vegaaneja? 

KasvispizzaKasvissafkatKasvispitsan täyteet
– suippopaprika
– feta
– ananas
– artisokan sydän
– valkosipuli + sipuli + timjami (ruskista ensin pannulla)
– uunista tulleen pitsan päälle voi heittää vielä rucolaa

Sunnuntaina teimme Idan kanssa pellillisen pitsaa, josta osa oli kasviversiota ja osassa täytteenä kinkkua ja ananasta, lapsia ja Miikaa varten. Viimeksi mainittu henkilö maistoi myös kasvisversiotamme ja vakuuttui sen maukkaudesta. Oli kyllä superhyvää, kantsii testata.

-Maj

Seuraavaan juttuun