Sam the Superman

Samuelin asukuvat on otettu eilen, kun oltiin matkalla mummolaan. Tuo veijari on kyllä niin ilmeikäs tapaus, itsekin repeilin nauruun kuvia napsiessani. 4-vuotias tyttäreni alkaa usein oikein poseerata, kun otan kameran esille, mutta tämä pienempi ei vielä tajua kuvaamistouhusta yhtään mitään.

Me ollaan saatu Gugguulta lahjaksi heidän tuotteitaan ja eilen poika olikin melkein päästä varpaisiin puettu ”Gugguuseen”, olen ehkä hiukan rakastunut tuohon pirtsakkaan oranssiin väriin. Gugguulta on tullut jo melkein kaikki kesävaatteetkin myyntiin, ainoastaa tyttöjen onesuittia sekä viskoosipöksyjä odotellaan vielä kauppoihin. Sortseja ja muita Gugguun kesäihanuuksia voi käydä kurkkaamassa merkin verkkokaupassa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVansin tennarit on ostettu joskus Rebekalle, nyt ne ovat jo toisella käyttäjällä ja edelleen hyvässä kondiksessa. Consseihin verrattuna nuo tarralliset Vansit on niii-iin paljon kätsymmät!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAPaita/housut/pipo – saatu Gugguulta
Toppaliivi – lahja enolta/H&M
Kengät – Vans

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERAVälittyykö kuvista, että tämä tyyppi kuvissa on aika menevä tapaus? Hän on niin herkkä ja vilkas tyyppi, jatkuvasti tekemässä jotain vähän kyseenalaista, mutta melkeinpä aina hymy korvissa.

-Maj

 

 

 

Seuraavaan juttuun
Seuraavaan juttuun

Tyylipäivän uudet jaksot!

Olivian tyylipäivän uudet jaksot ovat käynnistyneet! Kevään uusissa videojaksoissa Strictly Style -blogin säteilevä Hanna ratkoo jälleen lukijoiden tyylihaasteita ja stailaa heille sopivia asukokonaisuuksia. Tyylipäivässä nähdään yhteensä kahdeksan jaksoa, joissa jokaisessa yksi Strictly Stylen-lukija esittää Hannalle tyylipulmansa ja he etsivät yhdessä ratkaisut pukeutumisongelmiin. Tässä tyylipäivän toisessa jaksossa Hannalla on stailattavana 4 kk:n ja 3-vuotiaan lapsen kotiäiti Hanna Häkkilä, joka kaipaa tyyliinsä uutta särmää. Jaksossa on myös paljon vinkkejä imetysajan pukeutumiseen.

 

Kiinnostuitko? Tästä linkistä pääset katsomaan ensimmäisen jakson. Tyylipäivän uudet (ja myös vanhat) jaksot löytyvät Olivian oman tyylitaiturin Hannan Strictly Style -blogista! Hanna odottaa toista lastaan, joten hänen blogistaan saa tällä hetkellä myös tyylivinkkejä raskausajan pukeutumiseen ihan päivän asujenkin muodossa :)

 

 

instakisan-tyylipaiva-kevat14

Osallistukaahan tyylipäivä -kilpailuun, sillä jaossa on upeita palkintoja!

 

-Maj

 

Seuraavaan juttuun

Meidän pääsiäinen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATäällä ollaan jo ihan pääsiäisfiiliksissä, tytön kanssa kävimme eilen hakemassa kaupasta tulppaanit ja tipuset. Kerrankin meitsi on tyytyväinen kun ei ole paljoa mitään ”ohjelmaa” tiedossa, Rebekan ystävän synttärikemut ja lounasta mummolassa, nekin eri päivinä. 

Laivareissulta palatessamme meitä odotteli ikävä yllätys, täällä kodissamme oli nimittäin jonkin asteinen vesivahinko. Ikkunarempan yhteydessä patterit otettiin pois ja takaisin asennuksen jälkeen yksi oli vuotanut niin, että alakerran naapurin katosta tuli vesi läpi. Nyt odotellaan mitä tuleman pitää, saapa nähdä joudutaanko meille laittamaan kokonaan uudet lattiat.

Eilen kutsuimme naapurit katastrofikahveille ja meillä oli oikein mukava ilta yhdessä. Naapurin ystävämme ovat samaa ikäluokkaa omien vanhempiemme kanssa, mutta se ei paljon menoa haittaa :) Olen ennenkin sanonut, että vaikka meillä onkin hiukan ahtaat tilat täällä, niin pidän kovasti kodistamme ja naapureistamme. Kurjalla säällä saatetaan ovelle koputella ja kysytään tarvitsisiko Teppo kenties lenkkiä, toisinaan ilmestyy rasia sesongin hedelmiä/marjoja oven taakse, pyörän kumit on täytetty, lapset huomioidaan aina, kiireessäkin… Muuttaessamme meidät otettiin lämpimästi vastaan, vaikka olimme ainoa koira/lapsiperhe koko rapussa. Kyllä maailmaan mahtuu niin paljon hyvääkin, liian usein sitä vaan keskitytään niihin negatiivisiin asioihin.

Aloin taas jaarittelemaan kaikenlaista, piti sanomani vain, että oikein mukavaa pääsiäistä kaikille!

Maj

Seuraavaan juttuun

Laivahommia

Kommenttiboksiin oli tullut muutama viesti jossa tiedusteltiin miten laivareissu lasten kanssa sujuu? Seuraavassa tulee siis hyvin paljon lapsellista asiaa, joten te joita lapsiaiheiset jaarittelut eivät vähempää voisi kiinnostaa, suosittelen lämpimästi skippaamaan tämän jutun kokonaan.

Me lähdettiin siis lasten kauan odottamalle laivareissulle maanantaina, oltiin pari yötä laivalla ja päivä Tukholmassa. Seurueemme koostui hurmaavista 4-vuotiaista Rebekasta ja Noelista, pian 6-vuotiaasta Nooasta, porukan pienimmästä taapertajasta eli 2-vuotiaasta Samuelista, 12-vuotiaasta Viivistä ja tietysti minusta & Suvista, meistä mammoista. Aika hyvä setti kasassa vai mitä? Se on varmaan sanomattakin selvää, että tämä reissu tehtiin aikalailla lasten ehdoilla.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIhan ensimmäiseksi hypättiin Helsinkiin menevään junaan! Junamatka leikkivaunuineen oli jo sinänsä elämys lapsille.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERASaanko esitellä, Bonnie & Clyde :D Tämä tässä on aika räiskyvä pariskunta… Aika vähillä kahnauksilla selvittiin koko matkasta, mutta jos jotain draamaa ilmeni, niin ainakin jompikumpi tästä pariskunnasta oli siinä jotenkin osallisena.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJepsis-tä…..

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJunamatkalla syödyt eväät eivät ihan riittäneet, vaan otimme heti Helsingissä pikaisen lounasbreikin.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIsoimman neidin toiveestamme lounastimme Rautatieaseman Burger Kingissä. Eipä ainakaan tarvinnut lähteä kovin kauaksi…

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERABurgerit hotkaistuamme hyppäsimme täpötäyteen ratikkaan, mutta hei, niin tyylikkäästi ja onnistuneesti. Tamperelaislapsille ratikkamatkakin oli ihan wautsiwau, Samuel simahti tässä vaiheessa rattaisiinsa unille. Mieletön päivä, ekaksi pääsi junaan, sitten vielä ratikkaan ja lopuksi laivaan.

 

 OLYMPUS DIGITAL CAMERALaivaan päästyämme heitimme nopeasti kamat hytteihin ja lähdimme ihmettelemään kannelle. Viivistä oli ihan mieletön apu oikeastaan kaikessa, murun ainoa toive oli vaan päästä Tukholmassa Hollisterille, muuten kaikki kävi  - ja hän jaksoi ihan kokoajan touhuta pienempien kanssa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERASitten alkoikin laivameingit täydellä teholla. Ohjelmassa oli lelukauppaa, leikkipaikkaa, diskoa, kasvomaalausta, shoppailua…

Hyttejä, joita meillä oli kaksin kappalein, ei paljoa käytetty. Ovet oli avoimet, porukka sai olla kummassakin hytissä, mutta nukkumaan vetäydyttiin sitten omiin soppeihin. Samuel nukkui pinnasängyssä ja me Rebekan kanssa kuorsattiin yhdessä alasängyssä. Itse asiassa koko meidän seitsemän hengen porukalla oli käytössä yhteensä 3 sänkyä + pinnis. Kaverin kainalossa tulee parhaat unet <3

 

 OLYMPUS DIGITAL CAMERATässä valmistauduttiin nousemaan maihin Tukholmassa… Metroon päästäkseen täytyi tietty mennä liukuportaita, niin tai olishan siellä ollut yksi hissi, mutta siihen sai jonottaa about puoli tuntia. Keksittiin toimiva ratkaisu liukuportaissa kulkemiseen: Viivi nappasi Samuelin syliin, mä hoidin rattaat kamoineen ja Suvi vei kädestä 4-vuotiaat Nooa kintereillään. Tällä tavalla me sitten surffailtiin useammat portaat ja liukuportaat läpi.

Perillä mentiin ekaksi lelukauppaan ja tietenkin heti seuraavaksi sinne Hollisterille. Kaikki lapset saivat valita lelun itselleen, Rebekka päätyi ihan oikeaan meikkisettiin ja Samuel hoki vaan ”auto” tai ”ekka” – päätöksenteon koittaessa hän heittäytyi selälleen ja totesi ”ei kykkää”. Samppalainen oli niin hämillään kaikesta tavaran paljoudesta, eikä sitten tykännyt mistään, joten valitsimme hänen puolestaan Martti-auton, ihan vain varmuuden vuoksi :D

Viivin ja Suvin jonotellessa Hollisterilla mä shoppailin toisaalla neljän muksun kanssa, myyjillä oli sellaiset sympaattiset ilmeet kasvoilla meidän nähdessään. Sen verran vilkasta näiden epeleiden kanssa kuitenkin oli, että kameraa en ehtinyt ottaa esille kertaakaan. Päivä meni supernopsasti ja mun mielestä kaikin puolin aika hyvin, mitä nyt pientä rutinaa oli havaittavissa, oikein arvattu, 4-vuotiaiden kurkuista se valitysvirsi kantautui.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERATakaisin laivassa, ihan parasta pienten mielestä. Shoppailusaldonamme oli parit uudet lelut, lasten vaatteita, Hollisterin kassi – ja yksi kynsilakka mammoille, siis niinku puoliks. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERASamuel oli niin hyväntuulinen ja reipas koko reissun, jos ei sitä lelukaupan kohtausta lasketa. Kuka nyt sitä enää edes muistaa?

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAMutsien lookit ja nassut alkoivat iltaa kohti olla aika, noh räjähtäneen näköiset, pelastuksena toimi kireä nuttura/ponnari ja huulipuna – niillä sit mentiin.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAAaaw, miten jännää. Hän halusi Muumin kuvan poskeen, mutta vain sillä ehdolla, että sai istua maalauksen ajan Suvin sylissä. Voi Sape, jos sä tekisit näitä niin… jono olisi loputon ja muilta maalareilta loppuisi duunit :D

 

 OLYMPUS DIGITAL CAMERATatskat poskissa diskoilemaan.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAIltaisin oltiin vähän diskoilemassa, u-uu! Kun lapset olivat purkamassa energiaa tanssilattialla, niin me aikuiset saatiin kätsysti napattua samalla kahvit jos parit… Mistä niillä muksuilla sitä energiaa muuten vaan riittää ja riittää?

 

 OLYMPUS DIGITAL CAMERAEi laivareissua ilman buffettia, eihän? 

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERASe oli elämäni riehakkain ja tapahtumarikkain laivareissu ikinä, päivät touhuttiin ja yöt sitten nukuttiinkin sikeästi. Tärkeintä meille oli tietysti, että pikkuväki nautti, ihan sydämet syrjällään katseltiin miten kivaa heillä oli yhdessä. Varmasti kaikki meidän naapurit, tutut ja kamut tietävät meidän olleen laivalla. Ihan tosi siiis siellä iiiisolla laivalla. Samuel sanoo vaan olleensa ”Ruottitta” :D

Vinkiksi vastaavaa suunnittelville voin heittää, että ottakaa lapsille eväitä mukaan, kaikkea mikä on ”helppoa” ja säilyy, banskua, pähkinää, pilttiä jne. Minimoikaa tavaramäärä, parit vaihtopaidat ja pöksyt riittää. Kuivashampoota, kosteusvoidetta, nenäliinoja, käsidesiä ja wetwipesejä mahdollisesti tarvitaan, ainakin meidän tapauksessamme.

Ja lopuksi: valitkaa taistelunne. Ei se oo nii justiisa lomalla.

 

-Maj

 

Seuraavaan juttuun

Pikkukipparit!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATerveisiä Tukholmasta ja tietenkin aivan huikealta laivalta! Mun maailmani kallistuu vieläkin hiukan puolelta toiselle, vaikka ollaan jo maissa. Aikamoinen reissuhan se oli…. Totesimme ystäväni kanssa, että kyllä tällä porukalla selviää kahden naisen voimin ihan missä vaan, kunhan muistaa ottaa tarpeeksi rennosti :) Supertiimi kuittaa ja suunnittelee jo uutta matkaa!

Olisitteko halunneet kuulla kattavammin laivareissun kuulumisiamme? 

-Maj

Seuraavaan juttuun