Pettynyt takkityttö

Eihän ketään inspiroi enää pukeutua talvitakkiin, mutta ei tuo keli anna paljoa vaihtoehtoja. Eikä kukaan varmasti voi oikein innostua kevään kynnyksellä näistä asukuvista, joissa on villakangastakki, buu! Ei näillä keleillä oikeasti vaan oteta mitään kivoja asukuvia, räntää tulee pläin pläsiä. No, mutta otettiin me nyt kuitenkin pari, joista yksi on tässä.

Olen varusteltu tuimalla ilmeellä (oikeasti se on vain perusilmeeni) ja hiuksetkin ovat kuin liimattu päähän kiinni. Tämä (kevät)takkityttö on vaan niiii-iin kyllästynyt jo talvivarusteisiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATakki – Dixi coat
Paita -Elvine
farkut – BLK DNM
Kengät – H&M
Laukku – DKNY

Tämän mielenkiintoisempaa matskua en pysty tarjoamaan, joten kuvitelkaa tuohon mummotakin tilalle nahkatakki, aijai. Olette varmaankin huomanneet, että näitä asukuviani ei ns. ”lavasteta”, vaan tälläkin asulla mentiin about kuusi tuntia täyttä ravia ympäri kyliä.

-Maj

Seuraavaan juttuun

#mybro

Saimme eilen ihan mahtavia uutisia, veljeni muuttaa tänne Tampereelle. Hänen tuleva työpaikkansa varmistui juuri – ja sopivan asunnonkin löysimme tänään, niin mielettömän ihanaa. Nähdään jatkossa Petterin kanssa varmasti useammin ja voidaan porukalla touhuilla kaikenlaista kivaa, lapset ovat myös enemmän kuin innoissaan enonsa muutosta.

Veljeni kanssa meillä on samanlainen vaatemaku, innostumme samoista jutuista vaatekaupoilla ja käymme shoppailemassakin usein yhdessä. Jutskailimme tänään tulevan kevään vaatehankinnoista, Petterillä on hakusessa bombertakki ja itse mietin mahdollisia kenkähankintoja.

Kuvasin veljeni asun, sillä simppeli ja pelkistetty kokonaisuus oli mielestäni oikein toimiva. Lisäisin vielä asuun aurinkolasit, käärisin hiukan lahkeita ja jalkoihin sujauttaisin Adidaksen valkoiset Superstarit, ai että. Ovatkohan omat Super Starini tallessa vanhempieni luona? Mulla oli mustat sekä valkoiset ja niissä niin coolit punaiset, ylileveät nauhat. Fanitin myös Limb Bizkitiä. :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATakki – Tiger Of Sweden
Paita – Carlings
Housut – Dr.Denim
Kengät – Nike Koston

 OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAMÄ OLEN NIIN ILOINEN. Tervetuloa Tampereelle pikku-veikka!

-Maj

Lenkkareiden kevätfreesaus

Ulkona ei todellakaan ole mikään aurinkoisen keväinen lenkkarikeli, ikävä kyllä. Saattaapi kuitenkin olla, että innokkaat sneakertytöt ja pojat ovat kahlanneet tuolla sohjossa lempparikengät jalassa – ja nyt ne menokkaat saattavat olla puhdistusta vailla? Meidän kenkäkaapista ainakin löytyy yhdet jos toisetkin likaiset lenkkarit. Miikalta etenkin, sillä hän käyttää Niken kenkiänsä ympäri vuoden, satoi tai paistoi :D

Pikkuveljeni toi Seinäjoelta tullessaan kenkien puhdistukseen tarkoitettua Jason Markk-merkkistä ”ihme”ainetta. Lähdettiin testailemaan huviksemme tätä puhdistuainetta, joka käy kaikille pinnoille (nahka, nubuk, pintanahka, kangas).

 

shoecleaner1Tuoteessa ei pitäisi olla mitään haitallisia kemikaaleja,  aineosat ovat 98% luonnollisia. Karkille tuoksuvassa puhdistusaineessa on mm. kookoksesta peräisin olevia saippuoita ja jojoba-öljyä!?

 

shoecleaner jason markPakkauksessa oli mukana myös harja. Veljeni osti setin Manual-nimisestä putiikista, Seinäjoelta.

kengät puhtaaksiEnsin harja kastetaan veteen, jonka jälkeen nestemäistä ainetta levitetään pieni määrä harjaan – ja harja dipataan veteen vielä uudelleen.

puhdistuaine kengilleSitten harjaamaan kenkiä! Tuote vaahtoaa runsaasti. Harjauksen jälkeen kengät pyyhkäistään kuivaksi esim. pyyhkeellä, me käytettiin talouspaperia. Tarvittaessa harjaussession voi toistaa kunnes tulee tarpeeksi puhdasta. Lopuksi kenkien annetaan rauhassa kuivua.

 

kenkien puhdistusaineOtetiin testipuhdistukseen parit tosi vanhat ja likaiset kengät ja kahdet uudemmat kengät, jotka kaipasivat kuitenkin jo freesausta. OMG, katsokaa nyt noita vasemman puoleisia kenkiä, huh.

 leather cleanerKartoitin omia jemmojani ja sieltäkin löytyi pari erilaista nahalle tarkoitettua suoja- ja kiilloitusainetta. Woly-merkkinen mokan ja nupukin värillinen (musta) hoito- ja kyllästeaine on aivan ehdoton, se on pelastanut monet mokkakenkäni. 

 

nike air maxTässä meikäläisen viisi vuotta(!!) vanhat Air Maxit. Kengillä on kävelty kostealla kelillä, kuten pohjasta näkyy ja heitetty suoraan käytön jälkeen kaappiin, hyi mua! Nämä kaverit ovat muutenkin jo parhaat päivänsä nähneet, mutta en ole vielä raaskinut poiskaan heittää.

 

puhtaat air maxitKolme vaahdoitusta Jason Markk-puhdistusaineella ja tässä lopputulos. Eivät missään nimessä ole kuin uudet, mutta paaaaljon paremmat. 

 likaiset air force onetViime syksynä ostettuja Air Force Oneja en ole kertaakaan vielä puhdistanut, enkä edes suojannut milläään, hups.

air force onet cleanYksi vaahdoitus ja tadaa, ihan kuin uudet. Näin uusiin kenkiin lika ei ollut ehtinyt pinttymään, joten puhdasta tuli tosi helposti ja nopeasti.

nike koston1nike koston mustaSama juttu Petterin Nike Kostoneissa, nopea vaahdoitus – ja that’s it, puhdasta tuli.

nike talvikengät1Oli pakko yrittää puhdistaa myös näitä kenkäkaapin häpeäpilkkuja, Miikan vanhoja ja erittäin käytettyjä Nikejä. 

 

kenkien puhdistustVaahdotin pari kolme kertaa, kuivasin ja kiillotin/kyllästin kengät nahalle tarkoitetulla hoitoaineella. Tulos on ok, mutta eihän näistä enää uuden näköisiä saa, käyttökelpoiset kylläkin.

Olen lukenut monenlaisia kenkienpuhdistusvinkkejä, valkoisille kengille käytetään ihmesientä, kynsilakanpoistoainetta ym. ne varmasti kyllä puhdistavat, mutta uskoisin näiden menetelmien myös kuluttavan kengän pintoja ja ehkä jatkossa lika saattaa tarttua entistä tiukempaan kiinni.

Testaamamme aine on ihan varmasti hellävaraisempaa, se tuoksuu ihanalle ja on tehokasta, uskaltaisin käsitellä sillä kenkäni useammin, ehkä sillä tavoin lika ei pääsisi pinttymään. Ei Jason Markk kuitenkaan mitään superihmeitä tee, tummasta ja kolhiintuneesta muoviosasta ei saa vitivalkoista ja kiiltävää, vaikka kuinka vaahdottelisi. Uudehkoihin kenkiin aine toimi sensijaan aivan täydellisesti. Yksi purkki eli 118 ml Jason Markkia pitäisi riittää 100 kengän puhdistamiseen. Meidän purkista puhdistaa siis vielä 92 kenkää, hehe, saapa nähdä!

JOS teillä on mielessänne joku kenkien puhdistus/kiilloitus/hoito -niksi, niin kertokaahan se kommenttiboksissa. Nyt vaan odotellaan lenkkarikelejä saapuvaksi, pur!

-Maj