Lounaalla Marusekissa


Maruseki on varmasti kiistatta Tampereen tunnetuin japanilainen ravintola. Kauppahallin Umamista ja Hallituskadun Maka Sushista saa todella laadukasta ja suhteellisen huokean hintaista sushia, mutta en välttämättä suuntaisi kumpaankaan illalliselle. Umami ei ole edes auki iltaisin ja Näsilinnankadun Maka Sushi ei miljöönsä puolesta ole ehkä se kaikista viihtyisin vaihtoehto, etenkin jos halutaan istuskella ja nauttia ruoasta kaikessa rauhassa pidempään eli jos joku kysyy mihin mennä Tampereella sushi-illalliselle, niin Maruseki it is.

Olen kai mieltänyt Marusekin niin vahvasti illallispaikaksi, että en ole edes kurkannut koskaan lounaslistaa. Ystäväni on konkari lounaskävijä Marusekissa ja hänen ehdotuksestaan teimmekin treffit sinne eilen.

Marusekissa on tilavat ja viihtyisät loossit, joiden suojissa on kiva jutskailla omassa rauhassa. Lounasta on tarjolla klo 11-15. Huomasin muuten Marusekin olevan erittäin suosittu lounaspaikka myös vauvojen keskuudessa :D, ravintolan aulassa oli nimittäin parkissa useammatkin raattaat, joista yhdet kuuluivat seuraneitini Asikaisen ylisuloiselle pienelle pojalle.

Sushia pystyy tilamaan erikokoisina lajitelmina, jotka saa itse räätälöidä omaan makuun sopiviksi. Muistaakseni edullisin, kahdeksan palan lajitelma oli 9 euron kieppeillä. Tarjolla on myös sashmikulhoja ja lämpimiä ruokia, kattavamman selostuksen lounasvaihtoehdoista pääset lukemaan täältä.

 Lounas sisältää misokeiton, salaattibuffeen, jälkkärin ja kahvin tai teen.

Me nälkäiset päädyimme ottamaan 10 palan sushilajitelmat, molemmilla oli aika lohipainoitteista settiä. Mä kauhoin varovasti ensikertalaisena salaattibuffetista vain perusjuttuja lautaselleni, jälkikäteen vähän harmitti, sillä siellä olisi ollut vaikka mitä tarjolla. Ensi viikolla kerralla sitten. Misokeittokin oli todella hyvää.

Lounaalta ei tarvinnut poistua nälkäisenä, lounas oli taattua Maruseki-laatua ja mielestäni tosi kohtuullisen hintainen. Alkoi oikein harmittaa kaikki hukkaan heitetyt lounasmahdollisuudet, ihan naurettavaa, kun en ollut tajunnut mieltää Marusekia lounasmestaksi yhtään aikaisemmin. Asiaan tulee kyllä nyt muutos, mahdollisesti heti ensi viikolla, jos ei nyt sunnuntaina ehditä sushibuffaan.

-Maj

 

 

 

 

Seuraavaan juttuun

Neuleita netissä

Tämä juttu mun piti jo julkaista jo heti Neulemania-postauksen jälkeen, mutta parempi kai myöhään, kuin ei milloinkaan. Kävin läpi verkkokauppoja ja keräsin muutamia omaa silmääni miellyttäviä neuleita, joista ajattelin teidänkin mahdollisesti innostuvan? Jos vaatekaappisi pursuilee jo valmiiksi neuleita, niin suosittelen skippaamaan, että ei tule houkutuksia ;)

kniiiitKaksi ylimmäistä on Selected Femmen neuletakkeja, harmaa ribbineuletakki löytyy täältä ja tummansininen pitkähkö mohair-neuletakki täältä. Keskellä pari ihanuutta Cosin valikoimasta, molemmat ovat raikkaan värisiä ja aavistuksen jo ehkä keväisiäkin? Harmaan pooloneuleen löydät täältä ja tästä pääset tutkiskelemaan helmallista merinovillaneuletta. Alimmaisten kuvien neuleet ovat Filippa K:n, vaaleassa neuleessa on ihana malli ja sininen neule ihastuttaa rentoudellaan – oversize yläosat kiinnostaa minua aina.

neuleet2Ylhäältä oikealta löytyvä v-aukkoinen neule löytyy omasta vaatekaapistani tummanharmaana, joku ehtikin sitä jo kysellä. Kollaasien ainoa musta neuletakki on ajaton vaatekaapin peruspilari. Malene Birgerin rento vaaleanpunainen neuletakki on niin herkullisen ja pehmän näköinen, oikeanpuolimmainen Biagio-neule minulla on haalean vaaleanpunaisena. Pitkä harmaa neuletakki on nyt Second Femalella hyvässä alessa. Viimeiseksi vielä samalta merkiltä hauska leveän mallinen ja kiinnostavan värinen neulepaita.

Toivotaan, että kaikki linkit menivät oikein, niitä kun oli harvinaisen paljon, huh! Mä harvoin teen mitään vastaavia kollaasijuttuja, poikkeus vahvistakoon säännön :) Ja sinulle joka siellä mietit mitä mä saan näistä linkkauksista palkaksi, niin ihan vain hyvää mieltä. Kiva jos tätä kautta sattuu löytymään mieleinen neule jollekin teistä :)

-Maj

Seuraavaan juttuun