Seuraavaan juttuun

Mentoroitavat on nyt valittu

Huh! Hakemuksia Olivian mentoriohjelmaan tuli peräti 215 kappaletta, kaikki toinen toistaan parempia. Mentoreilla meni siis tovi käydä ne läpi ja valita juuri se oikea. Nyt valinnat on tehty ja sekä valituille että ilman mentoria jääneille on ilmoitettu.

My HipstaPrint 983123909[2]

Maaretta Tukiainen valitsi mentoroitavakseen pukuhuoltaja Anne Mustarastaan. Riikka Kämpin mentoroitava on asiakkuusjohtaja Tia Hallanoro ja Siru Palmroosin näyttelykoordinaattori Miia Haavisto. Pirjo Suhonen valitsi opastettavakseen laulaja–lauluntekijä Anni Mattilan.

Kaksi mentoroitavaa halusi pysyä tunnistamattomana, joten valitsimme heille salanimet. Susanna Rantasen mentoroitava Maaria työskentelee henkilöstöhallinnossa ja Elina Yrjölän mentoroitava Jaana it-alalla.

Esittelemme mentoriparit elokuussa ilmestyvässä Oliviassa, ja mentoriparien tarinaa seurataan syksyn ja talven lehdissä. Kannattaa siis pysyä mukana!

Kiitos vielä kaikile ohjelmaan hakeneille ja pahoittelut siitä, että niin moni jäi ilman mentoria. Kannustan katsomaan ympärille: ehkä sopiva mentori voisi löytyä vaikka naapuriyrityksestä, oman työpaikan toiselta osastolta tai tuttavapiirin laitamilta?

PS. Suunnittelemme mentorien ehdotuksesta syksyksi pientä tapahtumaa kaikille ohjelmaan hakeneille. Hakeminen siis kannatti joka tapauksessa!

Seuraavaan juttuun

Olivia etsii uutta päätoimittajaa

Uutiskynnyksenkin on jo ylittänyt se tieto, että olen irtisanoutunut (katso vaikka täällä ja täällä). Aloitan syyskuun alussa Kodin Kuvalehden toimituspäällikkönä. Siihen asti jatkan Oliviassa.

Päätös oli elämäni vaikeimpia, sillä rakastan Oliviaa ja sen lukijoita. Lähden hyvin henkilökohtaisten syiden takia: haluan oppia uutta ja haastaa itseäni. Olen tehnyt Oliviaa alusta asti, melkein seitsemän vuotta. Uskon, että olen antanut lehdelle kaiken minkä voin. Jätän Olivian hyvään jamaan ja superammattilaisten käsiin.

Nyt Olivia tietysti tarvitsee uuden päätoimittajan. Minä ja pomoni, Bonnier Publicationsin toimitusjohtaja Marjaana Toiminen laadimme tämmöisen hakuilmoituksen. Sitä saa kaikin mokomin jakaa: tärkeää on, että Olivia saa parhaan mahdollisen kipparin.

Olivia etsii päätoimittajaa

Jos rakastat muotia ja kauneutta sekä aitoja, tarkasti kerrottuja tarinoita, saatat olla etsimämme henkilö.
Jos sinulla on silmää visuaalisille oivalluksille ja tiedät, miten kolmekymppisille naisille suunnattu lehti voi puhua kauniista asioista ilman kliseitä ja vaikeista asioista suoraan, tämä hakuilmoitus voi koskea sinua. Etenkin, jos sinulla on esimieskokemusta, hyvä itsetunto, kyky arvostaa elämän ylellisiä puolia, intohimo hyvää journalismia kohtaan ja uteliaisuus oppia uutta.

Me rakastamme Oliviaa ja asioita, joita se on jo saanut aikaan ja kaikkia niitä mahdollisuuksia, joita sillä vielä on. Olivia on kuuden vuoden aikana muuttanut suomalaista naistenlehtikenttää enemmän kuin ehkä mikään muu lehti. Olivia on ilmiö. Se on ollut kolmesti ehdolla Suuren journalistipalkinnon saajaksi, ja sille on myönnetty lukuisia muita tunnustuksia. Se tekee hyvää, ellei erinomaista taloudellista tulosta. Sillä on tiimi täynnä huippuammattilaisia ja KMT:n mukaan 125 000 fiksua lukijaa.

Jos ajattelet, nämä asiat merkitsevät tai voisivat merkitä sinulle yhtä paljon kuin meille, ota yhteyttä. Kerro, millaisen tulevaisuuden sinä tekisit Olivialle. Tilaisuus on ainutlaatuinen.

Mari ja Marjaana

Hakemukset ja lisätiedustelut: marjaana.toiminen@bonnier.fi. Haku 26.6. mennessä.

Seuraavaan juttuun

214

Siinä ne nyt ovat, Olivian (ensimmäiseen) mentoriohjelmaan tulleet 214 hakemusta. Sanomattakin lienee selvää, että tämä pitää ottaa uusiksi joskus.

// kuva poistettu //

Mitä tapahtuu seuraavaksi? Käymme mentorien kanssa hakemukset läpi ja ilmoitamme valituille mahdollisimman pian ja varmasti ennen juhannusta. Lomien jälkeen  alkaa varsinainen mentorointi, jota muutkin voivat seurata Oliviasta.

 

Seuraavaan juttuun

Pidensimme mentorihakua!

Mainostamme uudistunutta Oliviaa, nimppareita ja mentoriohjelmaa televisiossa, vaikka mentoriohjelman hakuilmoitus oli jo edellisessä lehdessä. Virallinen hakuaikakin päättyi, mutta eipä hätää: jatkoimme sitä. Hakemusten pitää olla perillä osoitteessa olivian.mentorit(a)bonnier.fi viimeistään maanantaina 20. toukokuuta kello 17.

Hakijapulan takia aikaa ei olisi tarvinnut jatkaa. Olemme saaneet noin 140 toinen toistaan parempaa hakemusta. Yhtään valintaa ei siis vielä ole tehty, joten ehdit mukaan.

Tässä ohjeet. Kirjoita vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot seuraavat asiat.

1. Kuka olet? Mitä teet? Kuinka pitkä työkokemus sinulla on? Missä olet tähän asti oppinut eniten?

2. Mitä haluat mentoroinnilta? Mietitkö esimerkiksi alan vaihtoa tai haluaisitko perustaa yrityksen? Kaipaatko parempia verkostoja? Pohditko työn ja perheen yhdistämistä? Toivotko oppivasi käyttämään sosiaalista mediaa työn apuna? Onko kalenterisi liian täynnä? Onko esiintyminen sinulle kauhistus?

3. Kenen mentoroitavaksi haluat? Mainitse kolme vaihtoehtoa.

4. Miksi meidän pitäisi valita juuri sinut?

Liitä hakemukseen nimesi, ikäsi ja yhteystietosi  ja meilaa se osoitteeseen olivian.mentorit(a)bonnier.fi. Emme vastaa kysymyksiin puhelimessa.

mentorit aukemaa

Mentori ja mentoroitava sitoutuvat ohjelmaan kuudeksi kuukaudeksi. Heidän taivaltaan seurataan Oliviassa. Mentoroitava voi halutessaan esiintyä jutussa tunnistamattomana. Mentoroinnista ei makseta korvausta eikä Olivia korvaa mentoroinnista mahdollisesti aiheutuvia kuluja.

Mentoreiksi ovat lupautuneet Pekka Haaviston presidentinvaalikampanjan vetäjänä toiminut Riikka Kämppi, Spalt PR:n toimitusjohtaja Siru Palmroos, rekryfirma Heebon ja työantajamaineen rakentamiseen keskittyvän Eminen perustaja Susanna Rantanen, Ivana Helsingin siskonsa Paolan kanssa perustanut Pirjo Suhonen, luovan alan sekatyöläiseksi itseään kutsuva Maaretta Tukiainen ja Journalistikone-yrityksen perustanut Elina Yrjölä.

Seuraavaan juttuun