Mutakakkumuffinit

img_0592

Nyt kolahti. Mutakakusta pitäville löytyi Leila Lindholmin Pala kakkua – ja paljon muuta -keittokirjasta mutakakkumuffinien ohje, jota kokeilimme kotona. Toimii. Muffineja on melkein helpoin syödä lusikalla, joten tarjosimme näitä myös jälkiruokana lauantaina vaniljajäätelön kera.

Tosin jälkipolvi reklamoi kokille. Olin käyttänyt liian hienoa, hyvälaatuista suklaata, joissa oli jokin sivumaku (kyseessä oli Valrhonan kardemummasuklaapussista kaksi palleroa pikantiksi lisäksi), joka kuulemma ”pilasi” lopputuloksen. Korjasimme tilanteen tekemällä muffineihin mokkapalakuorrutteen, eli ronskilla kädellä 250 grammaa tomusokeria (puolikas paketti), 4 rkl sulatettua voita, vahvaa, jäähdytettyä kahvia (muutama ruokalusikallinen), kunnes kuorrute on paksuhkoa mutta silti vielä levittyvää. Laitoimme päälle nonparelleja, ja kokki sai anteeksi.

img_0602

img_0594

Mutakakkumuffinit

2 luomukananmunaa
2 dl ruokosokeria
1 tl vaniljajasokeria
50 g voita
1/2 dl öljyä
1 dl vaaleaa siirappia tai vaahterasiirappia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g tummaa, hyvälaatuista suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi, lisää sihen öljy ja siirappi.
Sekoita neste munavaahtoon. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele seos varovasti taikinaan. Rouhi suklaa ja sulata rouhe vesihauteessa (kuumankestävässä kulhossa hiljalleen kiehuvan vesikattilan päällä). Sekoita sula suklaa taikinaan. Täytä 2/3 muffinivuoista taikinalla.
Kypsennä muffineja uunin keskiosassa noin 12 minuuttia. Muffinit vajoavat keskeltä, kun otat ne uunista. Jäähdytä. Tarjoile vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera ja ripottele halutessasi päälle tuoreita marjoja.

6 kommenttia kirjoitukselle “Mutakakkumuffinit

  1. nyt on ihan pakko vähän viilata pilkkua: suklaamerkki on valrhona, ei valhorna:D

  2. Hyvä että viisastelit. Jensen korjaa heti asiat oikealle tolalle. Kiitos!

  3. Mutakakkumuffinit, kuulostaa hyvältä eli pakko kokeilla! Minkä verran yhdestä annoksesta tulee?

  4. Tuota… Olen kai vähän tyhmä, mutta missäs vaiheessa tuo suklaa laitetaan taikinaan? Laitetaanko se rouheena vai sulatetaanko erikseen?

  5. Äh, nyt on jäänyt ohjeen kirjoittamisessa suklaan sulatus väliin. Käyn korjaamassa. Kiitos Voikukka.